Vršac: Radovi na Biznis inkubator centru

Objavio: | 28. januar 2014.

 

vrsacČlanica Opštinskog veća za privredu Vesna Brankov i načenik Odeljenja za privredu Dejan Mak posetili su gradilište Biznis inkubator centra u Tehnološkom parku. Brankov je istakla značaj projekta „Podrška malim i srednjim preduzećima (MSP) kroz razvoj E-poslovne infrastrukture u Županiji Timiš i susednom srpskom okrugu“ koji sprovode Opština Vršac i Agencija za socioekonosmki razvoj Županije Timiš ADETIM iz Temišvara.

- Biznis inkubator centar pomoći će potencijalnim preduzetnicima da započnu i vode svoje poslovanje, i da ostvare održivost svojih preduzeća. Biće im obezbeđeni svi uslovi za dobro poslovanje i razvoj koji će doneti i nova radna mesta, rekla je Brankov. Mak je naglasio da Odeljenje za privredne daletnosti, kao i Kancelarija za Lokalno ekonomski razvoj, pruža značajnu podršku svim prekograničnim projektima opštine Vršac.

- Projekat se sprovodi u okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija. Vredan je 1.791.152 evra. Traje godinu i po dana. Kroz stvaranje uslova za razvoj malih preduzeća i preduzetnika, kao osnove privrednog razvoja i otvaranja novih radnih mesta, podižemo životni standard svih građana, naglasio je Mak.

Opširnije o ovoj temi možete pročitati na zvaničnom sajtu Opštine Kovin www.vrsac.com kao i  sajtuwww.smessupport.com .