Izdavala dokumenta bez procedure

Objavio: | 21. februar 2014.

images 1Požarevačka policija, po nalogu tužilaštva, uhapsila je i  podnela krivičnu prijavu protiv  referenta upravnih poslova  Policijske stanice Žabari, Jasmine J. (1959)  iz Žabara, zbog sumnje  da je izvršila krivično delo  zloupotreba  službenog položaja.

Osumnjičena je van utvrđenih zakonskih procedura, bez potrebene dokumentacije, petorici  hrvatskih državljana, odredila  matične brojeve  i izvršila prijavu prebivališta u mestu Žabari.

Takođe bez potrebne dokumentacije i utvrđivanja identiteta,   primila je zahteve za izdavanje lične karte i putne isprave. Zahtevi  za izradu  ličnih  kartata  i  putnih isprava, primljeni su po hitnom postupku takođe  bez  dokaza o hitnosti. Sva biometrijska dokumenta, sa lažnim podacima,  hrvatski državljani preuzeli  su narednog dana  u Beogradu.

Jasmina J. udaljena je iz službe, protiv nje pokrenut je disciplinski postupak  za težu povredu radnih obaveza i dužnosti.

Osumnjičena službenica, upravnih poslova  Policijske stanice Žabari uz krivičnu pijavu predata je Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu.

Izvor: PU Požarevac