Zasedalo Opštinsko veće Kovina

Objavio: | 20. februar 2014.

logo kovin      Članovi Opštinskog veća Kovin su  na 14. sednici usvojili  nekoliko nacrta odluka u vezi sa osnivačkim aktima javnih preduzeća i ustanova sa teritorije opštine, i u formi predloga uputilo ih SO Kovin na konačno razmatranje i usvajanje. Takođe, kako beleži zvanični portal Opštine Kovin, pred odbornicima će se naći i usvojeni Nacrt odluke o prenosu prava korišćenja nepokretnosti u javnoj svojini opštine Kovin Mesnoj zajednici Gaj.

    Na  sednici je usvojen i nacrt kojim se Skupštini opštine podnosi Predlog odluke o uvođenju samodoprinosa za područje MZ Pločica za narednih pet godina, a shodno tome, usvojen je Nacrt odluke o raspisivanju referenduma za područje MZ Pločica, na kome bi se  meštani Pločica izjašnjavali od 5.do  7. aprila .

       Ovom prilikom prihvaćen je i Izveštaj o radu Javnog pravobranilaštva opštine Kovin za 2013. godinu, koji je obrazložila Olga Đapić, pravobranilac. U skladu sa svojim nadležnostima, Veće je donelo Pravilnik o internoj reviziji, kojim se uređuju kriterijumi i standardi za postupanje i izveštavanje interne revizije kod direktnih i indirektnih korisnika budžeta opštine Kovin.

       Veće je donelo i Odluku o pribavljanju nepokretnosti u javnu svojinu opštine Kovin neposrednom pogodbom objekta i zemljišta u Mramorku, do sada u vlasništvu „Zlatar“ DOO Mramorak, dok je na kraju zasedanja, prihvaćena inicijativa Petra Bogunovića da se ubuduće u svaki dnevni red sednice Opštinskog veća, kao poslednja, uvrsti tačka „Pitanja i predlozi“.    

        Opširnije informacije sa Opštinskog veća pročitajte na sajtu  http://www.kovin.org.rs/