Održan „Vinofest“ u Vršcu

Objavio: | 2. april 2014.

Vino_1U vršačkom hotelu Srbija održan je 9. Međunarodni sajam vina “Vinofest”. Uz čuvenu manifestacijuDani berbe grožđa “Vinofest” je druga po veličini  manifestacija u slavu vinogradarske tradicije Vršca. – beleži zvanični sajt opštine Vršac -  Uz proizvođače vina  iz Srbije, svoja vina posetiocima vršačkog sajma vina, predstavile su vinarije iz Češke, Mađarske, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije i Rumunije. Organizatori ističu da je upravo internacionalni karakter i mogućnost da se na ovom sajmu degustiraju, ocene i kupe vina koja se u Srbiji inače ne mogu naći, ono po čemu se “Vinofest”  izdvaja od sličnih sajmova u zemlji.
Na ocenjivanje su stručnoj komisiji predata 202 uzorka, od toga 85 u kategoriji belih vina, 78 u kategoriji crvenih vina, 21 u kategoriji roze i 18 u kategoriji specijalnih vina.
 Ovom prilikom otkrivena je statua Vinka Lozića, lika iz dela Jovana Sterije Popovića inače, delo vršačkog umetnika Živka Groždnića, a prva replika statue, u vidu nagrade, otišla je u ruke pobedniku sajma- podrumu “Popovac” iz Trebinja.

Izvor:  http://www.vrsac.com/