Održana 50-ta sednica palanačkog Opštinskog veća

Objavio: | 2. april 2014.

Veće 50.Na pedesetoj sednici Opštinskog veća Smederevske Palanke, kojom je predsedavao Radoslav Milojičić Kena, predsednik opštine, prve tačke dnevnog reda odnosile su se na  utvrđivanje predloga Odluke o promeni Osnivačkog akta JKP „Palanka servis Smederevska Palanka“.  Zbog veoma otežanog poslovanja ovog preduzeća, deo delatnosti preuzeće JKP „Parkovi, zelenilo i čistoća“, a deo delatnosti opštinska uprava. Odluka čiji je predlog danas usvojen podrazumeva preuzimanje opreme, sredstava i dokumentacije, na osnovu ugovora koji će biti sklopljen između ova dva preduzeća.

- Verovatno će i deo radnika morati da pređe iz JKP „Palanka servis“ u JKP „Pijace, zelenilo i čistoća“. Direktorima smo dali rok da do sledećeg utorka urade sistematizacije. Sve to moraće da bude urađeno u skladu sa budžetom. Poslaćemo predloge ovih odluka odbornicima na usvajanje – izjavio je po završetku sednice, povodom prve dve tačke dnevnog reda, Radoslav Milojičić Kena.

Članovi Veća utvrdili su predlog za donošenje Odluke o izradi Strategije upravljanja rizicima, kao i predlog Programa održavanja dela komunalne infrastruktureza 2014. godinu:

„Opozicija je kritikovala na skupštini u decembru nivo sredstava koji smo odredili za rad zimske službe. Deseti deo novca koji smo predvideli je utrošen, jer nije bilo snega, ali mi smo u decembru morali da postavimo gornju granicu, jer nismo znali kakva će biti zima. Šta da je zima bila katastrofalna? Ne možete da radite ukoliko nemate za to predviđena sredstva u budžetu. Naravno, pošto zimska služba ove zime nije radila punim kapacitetom, taj novac neće biti potrošen, tako da smo tu uštedeli određena finansijska sredstva“ – izjavio je predsednik opštine.

Članovi Veća razmatrali su i zahteve osnovnih škola „Olga Milošević“ i „Vuk Karadžić“, za preispitivanje cena iznošenja smeća. Ovim školama preduzeće „Por Verner i Veber“ ukinulo je popust u iznosu od 40 procenata, na koji po ugovoru imaju pravo, iako je plaćanje usluga iznošenja smeća poslednjih šest meseci redovno.

„Oni su ukinuli olakšicu na koju imaju prava škole, Bolnica, Dom zdravlja. Poslednjih šest meseci mi redovno izmirujemo obaveze budžetskih korisnika prema „Por Verner Veberu“, i zato smo odlučili da Opštinsko veće preispita njihovu odluku da pomenutim korisnicima uskrate olakšicu u visini od 40 procenata. Oni su to promenili na svoju ruku, i naravno da mi na to nećemo pristati, već ćemo insistirati na onome što stoji u ugovoru“ – objasnio je predsednik Milojičić.

Deo sednice bio je posvećen zahtevima građana, za dodelu finansijskih sredstava i pomoći.

Opširniji izveštaj možete pročitati na zvaničnom sajtu Opštine Smederevska Palanka http://www.smederevskapalanka.rs/