U Sibnici održana Izložba krava

Objavio: | 30. jun 2014.

Cow_sucklingU organizaciji Fonda za poljoprivredu i vrednih meštana,a pod pokroviteljstvom Opštine Žabari, u Sibnici je na Vidovdan održana ovogodišnja, a druga po redu Izložba priplodnih krava i junica simentalske rase. Članovi stručne komisije: dr Radivoje Đurđević, Nataša Stijović i Jovan Grozdić, nisu imali lak zadatak, jer trebalo je od šezdesetak izloženih grla izdvojiti najbolje i nagraditi.

Otvarajući izložbu, u prisustvu brojnih meštana, poljoprivrednika i zvanica, među kojima su bili načelnik Braničevskog okruga Aleksandar Đokić, predsednik Skupštine opštine Žabari Saša Begović i predstavnici donatora, predsednik Opštine Žabari Miodrag Filipović je ocenio da je u odnosu na prethodnu godinu načinjen korak napred u broju izlagača i kvalitetu organizacije. Ova sredina, po rečima Filipovića, uz pomoć nadležnih ministarstava, i narednih godina ulagaće značajna sredstva u podsticaj razvoja agrara, a posebno stočarstva.

Nagrade za najbolju kolekciju izloženih grla dobili su Radiša Rajić iz Donje Livadice, Marijana Nikolić iz Viteževa i Velizar Nikolić, takođe iz Viteževa. Priznanja za izložene junice dobili su Dragan Tomić iz Sibnice, Saša Đorđević iz Porodina i Momčilo Stojićević iz Polatne. Saša Živanović iz Simićeva, Velizar Nikolić iz Viteževa i Marijana Nikolić iz Viteževa dobili su priznanja za izložene prvotelke. U kategoriji izloženih krava simentalske rase priznanja su dobili Saša Živanović iz Simićeva, Velizar Nikolić iz Viteževa i Radiša Rajić iz Donje Livadice.

Dragan Živanović