Izložba pasa u Požarevcu

Objavio: | 21. septembar 2014.

IMG_3958Na požarevačkom hipodromu danas se održava Međunarodna izložba pasa svih rasa, u organizaciji kinološkog udruženja „Stig“ iz Požarevca. Učešće je prijavilo 350 izlagača, a na samoj izložbi prikazano je i ocenjivano preko 270 pasa raznih pasmina iz devet zemalja. Predsednik Skupštine grada Požarevca, Bane Spasović, zvanično je otvorio izložbu i poželeo svim ljubiteljima pasa dobrodošlicu u Požarevac. „Na ovoj izložbi se može videti koliko ste ljubavi i vremena uložili

Bane Spasović

Bane Spasović

u svoje ljubimce, i da je vaš odnos prema njima najbliži definiciji iskrenog prijateljstva. Sigguran sam da ćete danas pokazati i ostalim vlasnicima pasa kako se prema njima treba ophoditi, i da oni nisu samo statusni simbol, već i svakodnevna obaveza. Zato smatram da se od vas može mnogo toga naučiti. Vi se njima poklonili veliki deo svog slobodnog vremena i zauzvrat dobijate isključivo emociju i zahvalnost. Kako bi samo svet bio savršeno mesto kada bi ljudi prema ljudima iskazivali istu količinu pažnje i strpljenja kao i vi sa ovim šampionima svojih rasa. Znam i da takmičarima neće biti važno koj će plasman zauzeti danas, ali takođe znam da će želeti da se pokažu u najboljem svetlu. Prihvatanjem i te njihove osobine slobodili bi smo i takmičenja među ljudima negativnih emocija i ružnih događaja, čiji smo u poslednje vreme svedoci“, rekao je Spasović i dodao da bi rukovodstvo Požarevca morao u većeoj meri da podržava ovakve i slične mnifestacije, jer je to odlična prilika za promociju grada i njegovih građana.
Na požarevačkom hipodromu se danas, pored izlagača okupio i solidan broj građana, koji su sa decom došli da pogledaju izložbu. Organizatore je poslužilo i vreme, tako da je izložba opravdala sva očekivanja.

Marko Savić