Koncert u Purcinu čast

Objavio: | 3. septembar 2014.

prepun trg novicinih poklonika 1U okviru pratećeg programa LjKI, sinoć su na Trgu Oslobođenja nastupili neki od najpoznatijih pevača narodne muzike u čast kompozitora Novice Uroševića Purce (1945-2009).

Brojna publika mogla je da čuje: Šabana Šaulića, Mitra Mirića, Veru Matović, Šekija Turkovića, Nadu Topčagić, Angel Dimov, Eru Ojdanića, Bekija Bekića, Jasmin Muharemović, Đanija i Ćanu u pratnji orkestra Novice Nikolića Patala. Iako su i oni pozvani, sa koncerta su izostali: Miroslav Ilić, Snežana Đurišić i Ana Bekuta. Pevače u centru Požarevca, na koncertu koji je trajao 3 sata, pratila je brojna publika, možda i 10 000 ljudi, jer je čitava Tabačka čaršija bila puna. Estradne zvezde koje su sinoć nastupile u Požarevcu odrekle su se svojih honorara, kako bi se Novici Uroseviću 15. oktobra, na Dan oslobođenja

foto: Novica Urošević http://www.kvaka.rs/legende/novica_urosevic.htm

foto: Novica Urošević http://www.kvaka.rs/legende/novica_urosevic.htm

Požarevca, podigla bista u rodnom Drmnu.
Inicijativa za podizanje biste potekla je od Novice Nikolića Patala i od Petra Crnobrnje, novinara požarevačke SAT televizije. Novica Urošević imao je sjajnu umetničku karijeru, tokom koje je prodao preko 30 miliona nosača zvuka. Novica Urošević autor je mnogih hitova narodne muzike, koji svoju popularnost nisu izgubili ni posle mnogo godina, poput pesama „Ne može nam niko ništa“, „Poslednji boem“, „Ne daj da nas rastave“, „Ustaj sine, zora je“, „Ulicom glumim srećnika“, „Da si moja devojka“ i mnoge druge. Mnoge današnje pevače upravo je on promovisao u zvezde. Njegovu poznatu pesmu „Ne može nam niko ništa“, nedavno su pevali čak i igrači i navijači hrvatskog Dinama, nakon osvajanja titule.
Izvođačima na učešću na humanitarnom koncertu zahvalile su se Novicino ćerke Jasmina i Slađana i unuci Ana i Milan koji su i prisutvovali veličanstvenom koncertu.

M.V.