U petak svečano otvaranje 51. LjKI

Objavio: | 4. septembar 2014.

defile51. Ljubičevske konjičke igre biće zvanično otvorene u petak, 5. septembra u 18:30. Igre će otvoriti potpredsednik skupštine Srbije Veroljub Arsić. Po tradiciji, na ceremoniji otvaranja građani će moći da vide defile višebojaca i zaprežna kola sa glumcima koji će predstavljati značajne ličnosti iz istorije. Nakon nastupa plesnog kluba Bolero i vatrometa, nastupiće pevači Marinko Rokvić i Marina Stankić. Počasni vitez Velimir Stjepanović neće prisustvovati igrama. U odnosu na prethodnu godinu, neće biti igrokaza. Svečana primopredaja viteške sablje izvršiće se na bini. U slučaju lošeg vremena neće biti odlaganja i izmena.

Počasni vitez Ljubičevskih konjičkih igara plivač Velimir Stjepanović neće biti prisutan na ceremoniji otvaranja.

Velimir Stjepanović sa članovima OO LjKI

Velimir Stjepanović sa članovima OO LjKI

Njegova porodica poslala je pismo zahvalnosti Organizacionom odboru, u kome šalje izvinjenje zbog nemogućnosti da dođe u Požarevac. Naime, Stjepanović sa velikim uspehom nastupa u Dubaiju, na Svetskom kupu u plivanju, i zbog tih obaveza ne može da dođe u Požarevac.
„Želeo bih još jednom da Vam se zahvalim, u ime čitave porodice, na gostoprimstvu, lepim poklonima i divnom gestu koji ste nam priredili. Bila nam je velika čast da budemo Vaši gosti i da naš sin primi titulu Počasnog Viteza Ljubičevskih Konjičkih Igara. Nadam se da će on to opravdati i u budućim nastupima pod zastavom Srbije.
U isto vreme veoma nam je žao da nismo u mogućnosti, a zbog Velimirovih obaveza na Svetskom Kupu, da prisustvujemo ovoj lepoj manifestaciji viteštva i očuvanja naše tradicije ali se nadamo da će biti prilike u narednim godinama. Želeli smo da dođemo i dovedemo i Veljinog dedu ali eto nisu nam se kockice najbolje složile.

Veroljub Arsić

Veroljub Arsić

Ovako nam ostaje samo da Vam poželimo uspešne i uzbudljive Igre sa željom da vas vreme posluži i naravno neka najbolji pobedi.
Srdačni pozdravi iz vrelog Dubaja i nadamo se da će biti prilike da se nekada vidimo na Ljubičevskim Igrama ili pak u Požarevcu“, kaže se u pismu koje je objavljeno na sajtu GU Požarevca.

Aleksandar Đokić i direktorka Turističke organizacije Davorka Mitrović još jednom su istakli da će od naredne godine Požarevački karneval biti odvojen od konjičkih igara. Termin za organizaciju karnevala trebao bi da bude krajem maja ili početkom juna.
Finansijski izveštaj ovogodišnjih igara biće predstavljen javnosti do sredine oktobra, najavio je Đokić.
Ulaznice za hipodrom prodaju se u Turističkom informativnom centru po ceni od 1.000, odnosno 300 dinara. U petak i subotu su slobodni dani na hipodromu i ulaz je besplatan. Karte se naplaćuju samo finalnog dana, u nedelju.

S. Mirković