Predstavljen program oktobarskih svečanosti

Objavio: | 9. oktobar 2014.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAPovodom obeležavanja Dana oslobođenja Požarevca u prvom i drugom svetskom ratu, kao i obeležavanja 100 godina od početka prvog svetskog rata pripremljen je bogat program, koji je na današnjoj konferenciji za medije gradonačelnik Požarevca Miomir Ilić.
Program obeležavanja počeo je danas prijemom prvaka, a već sutra biće organizovane 51. Atletske trke ulicama Požarevca. U Centru za kulturu održaće se koncert folklornog ansambla centra. U subotu se na gradskom hipodromu održava kros RTS – a, a centralna proslava je 15. oktobra, na dan oslobođenja grada, kada će se održati svečana akademija i dodela Oktobarskih naagrada i priznanja, najavio je Ilić.
Istorijski arhiv Požarevac uključio se u program oktobarskih svečanosti, a reč je o projektu pod nazivom Srbija i Braničevo u Velikom ratu od 1914 – 1918 godine, koji obuhvata izložbenu postavku, prateći katalog i razglednice iz tog perioda, monografiju koju je radila grupa autora i dokumentarni film pod nazivom „Srbija i Braničevo u Velikom ratu“ , najavila je na današnjoj konferenciji za medije u gradskom zdanju direktor Istorijskog arhiva Jasmona Nikolić.

Dragana Radulović