Petrovačkoj publici predstavljen roman Jasmine Ane

Objavio: | 9. decembar 2014.

b1U Narodnoj biblioteci „Đura Jakšić“ u Petrovcu na Mlavi sinoć je održana promocija knjige „Poslednji tango u Kraljevu“ autora Jasmine Ane.

Promociji je prisustvovao Dragan Milenković, direktor izdavačke kuće Prosveta koja je štampala ovaj roman. Petrovačkoj publici prikazan je spot biblioteke i snimak sa promocije knjige koja je održana u Kraljevu.

Direktorka biblioteke Danijela Božičković-Radulović govorila je o knjizi, utiscima, o vremenu u kome je napisana i o spoju Kraljeva i Petrovca na Mlavi. Uz zvuke gitare u izvođenju bibliotekara Marka Milivojevića, delove iz romana čitali su zaposleni u biblioteci „Đura Jakšić“, književnica Antileta Živković, učenica srednje škole Ljubica Pavlović, gošća iz Kraljeva Nina Lazović i b13Petar Karadžić, književnik i glumac iz Kamenova, u ulozi Josifa Broza Tita. Kako je došlo do objavljivanja ove knjige govorio je Dragan Milenković, direktor izdavačke kuće „Prosveta“. Obraćajući se publici, autorka Jasmina Ana prisetila se dana provedenih kraj Ibra. Druženje Jasmine Ane sa publikom nastavljeno je nakon promocije.

Pored velikog broja prijatelja i poštovalaca knjige, gosti promocije bili su Radiša Dragojević, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, narodni poslanik Miletić Tića Mihajlović i članice predsedništva Foruma žena iz Požarevca.

b11 b9 b12 b4 b7 b15

J.Vinkić