Čovek bez sluha i Čvrge Live

Objavio: | 2. februar 2015.

CBS PlakatU Klubu „KB“ svakog vikenda gostuju autorski sastavi, prošlog petka gostovao je bluz bend iz Beograda „Nighttrain“, u petak 6. februar nastupiće grupa „Čovek bez sluha“ iz Kragujevca a gosti će biti požarevačka grupa „Čvrge“. Program u klubu „KB“ počinje od 21 sat, ulaz je 300 dinara.
Požarevački ska – punk bend “Čvrge“ nastupiće u petak 6. februara kao podrška grupi „Čovek bez sluha“ koja obeležava dvadeset godina od osnivanja. Bend pod nazivom „Serbska“ je nastao 2011. godine, a svim ljubiteljima ska – punk pravca predstavili su se sa pesmom “Sajber Kurajber“. Osnivači benda Danijel Panić i Miodrag Milovanović, želeli su da svoju svirku baziraju na čvršćem zvuku gitara, melodičnim deonicama truba i veselom ska ritmu, uz šaljive tekstove koji obrađuju današnju problematiku koja pritiska kako pojedinca, tako i celo društvo. U aprilu 2013. godine su promenili ime u “Čvrge“, a nekoliko meseci kasnije došao je na red i album prvenac „Ska Vulgarismo“. Momci iz ovog sastava mogu biti ponosni iz razloga što je njihov prvenac od velikog broja štampanih i elektronskih medija ubrajan u najbolja debi ostvarenja u predprošloj godini, a takođe je ušao i u izbor top 5. albuma na takmičenju koje je organizovao Radio Beograd 202. Cvrge
Trenutnu postavu benda “Čvrge“ čine: Danijel Panić (vokal), Miodrag Milovanović (gitara), Petar Marinković (gitara), Nikola Cvijanović (bas gitara), Jovan Damnjanović (truba) i Marko Pajkić (bubnjevi). Koncert počinje u 21sat, a cena karte je 300 dinara.
„Čovek bez sluha“ je punk/rock bend nastao krajem 1994. godine prošlog veka u Kragujevcu. Popularni „Šumadijski Ramones-i“ nastavljaju svoju turneju povodom velikog jubileja 20 godina rada, serijom koncerata u Srbiji i regionu. Turneja nosi naziv po naslovu novog maksi singla „Ti samo misliš da me znaš“. Dvadeset godina karijere bend „Čovek bez sluha“ obeležava i zbirkom pesama frontmena i tekstopisca Mikija Radojevića „Olovke izlomljenog srca“, koja je započela promocijom u Novom Sadu pre nekoliko meseci. U požarevačkom klubu „KB“ fanove očekuje treća promocija, uz potpisivanje knjige, a potom će na binu izaći Požarevački ska punk bend „Čvrge“. Slavljenici „Čovek bez sluha“ će svirati svoje najveće hitove, kao retrospetivu dugogodišnje karijere. Program počinje u 21sat, a cena karte je 300 dinara.
„Čovek bez sluha“ su: Miki (vokal i gitara), Mikica (gitara), Laza (bas), Lune (bubanj), petak 6. decembar u požarevačkom klubu „KB“, koncert počinje u 21 sat, ulaz je 300 dinara.

Slobodan Boba Novaković