Izabrani najbolji sportisti u opštini Petrovac na Mlavi

Objavio: | 7. februar 2015.

4U prisustvu brojnih sportista, sportskih radnika i zvanica,među kojima su bili predsednik i potpredsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar i Slobodan Jović, načelnik Braničevskog okruga Aleksandar Đokić, narodni poslanici Miletić Mihajlović i Slobodan Perić, potom čelni ljudi opštine Petrovac na Mlavi Radiša Dragojević i Dušan Nedinić i opštine Žabari Miodrag Filipović i Saša Begović, sinoć su u organizaciji Sportskog saveza najboljim sportistima i ekipama opštine Petrovac na Mlavi uručena priznanja za rezultate u protekloj godini.

Otvarajući skup u prepunoj sali Kulturno prosvetnog centra, predsednik Sportskog saveza opštine Petrovac na Mlavi Dragan Marinković je podsetio na domete sportista ove lokalne zajednice u 2014. godini i naglasio da ova sportska asocijacija pokriva rad 24 članice i 73 kluba. Zahvaljujući izdvajanjima iz budžeta lokalne samouprave, po rečima Marinkovića, proteklih godina načinjen je značajan iskorak u 1izgradnji infrastrukture, a narednih sezona prioritet će pored ulaganja u objekte biti na stvaranju preduslova da se što veći broj mladih bavi sportom.
Opština Petrovac na Mlavi predstavlja dobar primer za omogućavanje širokoj populaciji stanovništva da se uključi u sport, rekao je narodni poslanik Miletić Mihajlović, a potom dodao: „Vrhunski sport je rezultat predanog i dugotrajnog rada i on dovodi do neverovatnih reuzltata koji zadive svet. Nije svrha sporta samo u tome da se postižu vrhunski rezultati ili igra za reprezentaciju. Svrha sporta je da se svi bave njime na bilo koji način“.
3Da su Petrovčani u oblasti sporta, a posebno masovnih oblika, dobar primer i za Srbiju potvrdio je sinoć predsednik Sportskog saveza Srbije i nekadašnji svetski vaterpolo as Aleksandar Šoštar. On je ocenio da su u petrovačkom Sportskom savezu izabrali dobar put izgrađujući najpre infrastrukturu, a zatim naglasio: „Sportski savez Petrovca na Mlavi je jedan od vrlo aktivnih članova Sportskog saveza Srbije, i ta saradnja je na visokom nivou. Svega toga ne bi bilo da nema dobre saradnje sa opštinom Petrovac na Mlavi. Put koji je opština izabrala u smislu ulaganja i razvoja sporta je pravi put, jer ulaganje u infrastrukturu je nešto bez čega se ne može. Siguran sam da će u vremenu koje dlazi sve to izgledati još bolje“, rekao je Šoštar.
Najbolja sportistkinja u protekloj godini je sportski ribolovac i članica srpske reprezentacije Aleksandra Nenadović, a najbolji2 sportista petrovačke opštine očekivano je fudbaler Sloge i najbolji prvoligaški strelac Milan Stojanović. Najuspešniji sportski kolektivi su rukometašice i šahisti Sloge iz Petrovca na Mlavi. Oba kluba sa dosta uspeha nastupaju u prvoligaškoj konkurenciji. Specijalno priznanje dobio je fudbalski klub Sloga, koji je i protekle godine nastavio seriju dobrih rezultata u Prvoj ligi, a u Kupu Srbije dospeo do završnice takmičenja. Specijalno priznanje dobio je i doskorašnji predsednik Sportskog saveza i prava legenda petrovačkog sporta Radovan Lala Davidov. Priznanja za doprinos razvoju sporta dobili su i Milanka Rubaković, Dragan Đurđević, Dragan Stanojević, Predrag Nikolić i Dragan Stajić, a najbolji junioru u 2014. godini bili su Tamara Stošić iz Kluba borilačkih veština i sportski ribolovac Danijel Rakić. Trener Ženskog rukometanog kluba Sloga Srđan Ilić dobio je nagradu za najboljeg stručnjaka u protekloj godini, a najbolja mesna zajednica bila je Knežica.

Dragan Živanović

foto: D. Marjanović