SNS isključila sedmoro članova iz Žabara

Objavio: | 22. februar 2015.

Nakon sprovedenog disciplinskog postupka sedmoro članova SNS – a iz Žabara isključeni su iz te političke partije. Tim povodom OO SNS Žabari oglasio se saopštenjem koje prenosimo u celosti:

sns-logoSrpska napredna stranka
Opštinski odbor
Žabari

S A O P Š T E Nj E

Na sednici Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, održanoj dana 20.02.2015. godine, Izvršni odbor je doneo odluku o isključenju iz stranke sledećih članova: Svetlane Maksić Vingender (iz Četereža), Zorana Živkovića (iz Četereža), Dragoslava Blagojevića (iz Simićeva), Živomira Jovića, Marije Živković, Ivane Pavlović i Novice Jovića.
IO je odluku doneo po sprovedenom disciplinskom postupku, a u smislu člana 10. stav 2. Pravilnika o disciplinskom postupku Srpske napredne stranke.
Navedeni su svojim samovoljnim delovanjem i ponašanjem prekršili Statut, programska načela i ciljeve Stranke, naneli štetu ugledu i interesima Stranke.
Obrazloženje:
Od dana podnošenja Predloga za pokretanje disciplinskog postupka do danas, Svetlana sa svojom „grupom“ nedvosmisleno daje podršku drugoj odborničkoj grupi (SPS), uprkos svim uputstvima IO stranke. U kampanji za izbore za MZ u opštini Žabari, kao i u kampanji za Parlamentarne izbore, Svetlana je pružala apsolutnu podršku drugoj političkoj stranci (SPS) u okviru njihove kampanje, iako je IO u decembru 2013. godine doneo Odluku o izlasku članova SNS iz lokalne vlasti u Žabarima.
Takvim postupanjima, kao i drugim zloupotrebama kao što je zauzimanje po nekoliko javnih funkcija, za koje nisu kvalifikovani (Zoran Živković), pa je na osnovu stava Agencije za borbu protiv korupcije (Sektor za sukob interesa) kojoj je prijavljen podlegao meri Upravnog Inspektorata da sa jedne od funkcija (pomoćnik predsednika Opštine) bude razrešen, jer je pored funkcije pomoćnika predsednika Opštine i član Opštinskog veća. Tome dodajmo i da je član Kadrovske komisije koja konstantno povećava dohotke i „dodatke“ njegovoj supruzi (Svetlani Maksić – Vingender), čak do 110.000 dinara. Zoran Živković konstantno zloupotrebljavao službeno vozila SO Žabari, marke „Peugeot“, koji koristi u privatne svrhe. Pritom, nisu apsolutno ničim uspeli, niti su radili na tome, da se status građana u našoj opštini unapredi, poboljša. OO SNS Žabari smatra da za takve kadrove nema mesta u Srpskoj naprednoj stranci, čiji je osnovni cilj rad na poboljšanju opštih prilika u opštini Žabari, kao i borba protiv korupcije i ovakvih i sličnih pojava. Zahvalni smo, kao odbor, na ovakvoj odluci IO.

Dana, 21.02.2015.god.                                                                                                                                                                                             OO SNS Žabari