Vikend poslastica – Ruske kape

Objavio: | 1. mart 2015.

Ruske-kape12Kora: 8 jaja,400gr šećera,8 kašika tople vode,2 kašike kakaoa,16 kašika brašna,1 prašak za pecivo
Fil: 3 pudinga od vanile,1L mleka,250gr margarina,100gr čokolade,1 kašika ulja,40g maslaca,200gr kokosovog bašna
Priprema: Jaja umutiti sa šećerom i vodom i na kraju dodati sve ostale sastojke i dobro sjediniti mikserom. Sipati smesu u pleh od električnog šporeta, obložen papirom za pečenje i ispeći u rerni zagrejanoj na 200C. Peći nekih 20 minuta. Puding skuvati u 1litar mleka. Kada se ohladi dodati prethodno umućeni margarin. Kada se kora ohladi seći je manjom čašom (obim 5cm) na kolutove. Spajati po dva koluta tako što se fil stavi po sredini i sa strane. Zatim uvaljati u kokosovo brašno. Odozgo ide glazura od čokolade napravljena uobičajeno.
Napomena: Ako volite baš slatko, u fil dodajte šećer po ukusu. Po receptu ne ide u fil.