U subotu 10. Sabor bačijara Srbije

Objavio: | 7. maj 2015.

sabor-bacijara-2015Mesne zajednice Stamnica i Stamnička Reka u subotu, 9. maja na bačiji „Izvor“, organizuju tradicionalnu desetu po redu privredno-turističku manifestaciju „Sabor bačijara Srbije“.

Kako je predviđeno, okupljanje učesnika i gostiju počeće u ranim jutarnjim satima, a tokom čitavog dana sve do 21 sat smenjivaće se brojni programski sadržaji. Centralni deo manifestacije je okupljanje bačijara, a na ovogodišnjem Saboru očekuje se učešće dvadesetak bačijara sa oko 150 ovaca na bačiji, dok će na izložbenom prostoru biti prikazano 30-tak kolekcija ovaca koje će ocenjivati stručna komisija. Takođe, kao i prethodnih godina održaće se takmičenje u muži ovaca i brojna sportska nadmetanja. Od pratećih sadržaja predviđene su izložbe domaće radinosti i gastronomskih specijaliteta, kao i bogat kulturno-umetnički program i izbor lepotice 10. Sabora bačijara. Agrarni fond će i ovog puta pojedincima za doprinos u razvoju stočarstva i same manifestacije obezbediti nagrade i priznanja.

Suorganizatori ove manifestacije su Agrarni fond, Turistička organizacija i KPC, a pokrovitelji su opština Petrovac na Mlavi i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srbije.

J.V.