Ambasador Indonezije u poseti Požarevcu

Objavio: | 23. maj 2015.

attach.msc1Predsednik Skupštine grada Požarevca Bane Spasović danas je u Svečanim salonima Gradskog zdanja organizovao prijem za ambasadora Republike Indonezije Hari Kandua, kao i predstavnike Društva srpsko-indonežanskog prijateljstva „Nusantara“. Pre dolaska u Požarevac gosti su obišli arheološki lokalitet Viminacijum.
Poželevši im dobrodošlicu Bane Spasović, predsednik Skupštine grada Požarevca je rekao: „Drago mi je što ste u sklopu obilaska naše zemlje došli i do ovog kraja koga karakterišu mnoge znamenitosti, događaji i ljudi. Kao što ste mogli da vidite, koš su stari Rimljani shvatili geografski i svaki drugi značaj ovog kraja. Požarevac je i u prošlosti, još od rimskog perioda bio lokacija gde su se ljudi rado doseljavali. Sve navedeno daje mogućnost našem gradu da se diči i Požarevačkim mirom, ovim gradskim zdanjem, ergelom „Ljubičevo“, kao i mnogi poznatim sugrađanima koji su bili poznate istorijske ličnosti. Siguran sam daattach.msc3 jedan obilaza nije dovoljan da upoznate sve znamenitosti našeg kraja“, rekao je Spasović i pozvao goste iz Indonezije da Požarevac posete i tokom Ljubičevskih konjičkih igara.
Prisutnima se potom obratio Marko Jelić, predsednik Društva srpsko- indonežanskog prijateljstva „Nusantara“ podsećajući da je ovo prijateljska poseta indonežanskog ambasadora Požarevcu i da su među gostima i predstavnici indonežanske kompanije sa kojim domaćini u budućnosti mogu razgovarati i o mogućoj saradnji: „Sa nama su i predstavnici firme „Indo Serbian food“ koji sve ozbiljnije i više investiraju u našu zemlju i pozivam grad Požarevac da ostvari kontakt i možda i u narednom periodu bude predmet interesovanja njihovih privrednika“.
Njegova ekselencija, Hari Kandu ambasador Indonezije u Srbiji domaćinima se zahvalio na gostoprimstvu i najavio da će Požarevac ponovo posetiti. U znak sećanja na današnji susret predsednik Skupštine grada, Bane Spasović uručio mu je prigodan poklon- knjigu o Srbiji.
Indonezija je država sa kojom Srbija, kao i nekadašnja SFRJ ima tradicionalno iskrene prijateljske odnose. Poslednjih dve decenije njena ekonomija spada u red onih koje se najbrže razvijaju u svetu i koja je velika destinacija za strane investitore. Indonežani su takođe počeli da investiraju u inostranstvu, a u Srbiji ih najviše interesuju investicije u proizvodnju hrane. Današnja poseta bila je i lepa prilika da simpatični Indonežani bliže upoznaju Požarevac. U programu povodom prijema za goste iz Indonezije učestvovao je Gradski ženski hor „Barili“. Prikazan je i film o Požarevcu.

D.R.A.