Knjiga za vikend – „Molitva moje majke“, Nafisa Hadži

Objavio: | 24. maj 2015.

nk_molitva_moje_majkeSaira Kader je novinarka iz Amerike koja putuje svetom kako bi stekla više životnog iskustva, pa time bila i uspešna u svom pozivu. Kako potiče iz indo – pakistanske porodice, njeni najbliži osuđuju posao kojim se Saira bavi.
Rastrzana između ljubavi prema poslu i porodične tradicije, Sairin život je jako komplikovan. Knjiga govori o njenom detinjstvu, porodici, običajima, o odnosu između članova porodice. Uvek u senci svoje sestre Amine, Saira je bila podložna omalovažavanju. Jedini član porodice koji je uvek bio uz nju je Velika Nanima. Ona joj je pružala podršku i savete kada joj je bilo najteže, podržavala ju je u izboru životnog poziva i odluke da se uda za čoveka koga voli, a ne koji joj je nametnut. Ali, sudbonosni 11. septembar i napad na Bliznakinje u Njujorku, doneće joj veliku promenu u životu.
Saira se upušta u novi život. Kada joj sestra biva ubijena, brigu o njenoj ćerci Sakiri preuzima Saira. Kako će se ona snaći u novoj ulozi? Hoće li uspeti da spoji posao i porodicu? Hoće li se suprotstaviti tradiciji koja joj se stalno nameće?

Ivana Stanković