Izabrani novi članovi Gradskog veća

Objavio: | 16. jun 2015.

IMG_2543Skupština grada Požarevca izabrala je danas nove članove Gradskog veća. Prethodno su razrešeni dužnosti većnici Vejan Cvejić, Ljubiša Josimović i Novica Živanović. Umesto njih izabrani su Dragan Kostić, Marko Savić iz Srpske napredne stranke i Ivica Milošević, član Socijalističke partije Srbije. Najavljeno je da će novi članovi Gradskog veća dobiti i nove resore u odnosu na njihove prethodnike. Većnici su izabrani tajnim glasanjem, i njihov izbor podržao je 51 odbornik.
Razloge za promene u Gradskom veću obrazložio je gradonačelnik grada Požarevca Miomir Ilić, i dodao da očekuje da očekuje da će rad ovog organa u budućnosti biti efikasniji.

Veroljub Arsić

Veroljub Arsić

Zlatko Miladinović, šef odborničke grupe DS – a rekao je da smatra da je Gradsko veće trebalo rekonstruisati ranije, a ne posle dve godine rada.
Veroljub Arsić, šef odborničke grupe SNS izjavio je da je reč o rekonstrukciji Gradskog veća koja je normalna pojava i pravo vladajuće koalicije, i dodao da je i Vlada Republike Srbije takođe posle godina dana izvršila rekonstrukciju i da posle nje efikasnije radi. Arsić je dodao, odgovarajući na pitanje odbornika Dragana Stojadinovića o stepenu realizacije budžeta, da je po dolasku na vlast ztečeno veoma teško stanje, i da se sada, posle dugo vremena izveštaji javnih preduzeća ozbiljno razmatraju, i da se pojedini i ne usvajaju, i da se isto tako ocenjuje i rad ostalih funkcionera.

D. Deurić