U Žagubici održana besplatna obuka za početnike u poslovanju i privrednike

Objavio: | 26. maj 2016.

-Seminar_u_okviru_Godine_preduzetnistva_2016-544x306Opština Žagubica, podržavajući  Odluku Vlade Republike Srbije da se 2016. godina proglasi Godinom preduzetništva, nastavlja sa sprovođenjem aktivnosti u cilju pospešivanja i razvoja preduzetništva i preduzetničkog duha.

Jedna od tih aktivnosti je jednodnevni, besplatni seminar, koji je opština Žagubica organizovala u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom „Braničevo-Podunavlje“.

„Sama ideja, sam projekat „Godina preduzetništva“ podrazumeva niz akcija, obuka, radionica, koje bi pomogle privatnom sektoru da se razvije, da se otvore nove firme i nova radna mesta. U tu svrhu Vlada RS i Ministarstvo privrede sa nadležnim ministarstvima, odvojili su znatna sredstva za finansijsku pomoć, kao i za nefinansijsku pomoć. Mi pružamo nefinansijsku pomoć tako što smo edukovani od strane Evropske unije, koja nam je platila seminare, školovanja i doškolovanja, da bi stručno radili obuke. Zatim Mentoring koji radimo (Japanska pomoć preduzetnicima), tako što sa preduzetnicima provedemo godinu dana kao savetnici. Tu smo da im pokažemo šta to može bolje i koje su to šanse gde on može posao kojim se bavi da razvije…“, istakla je Nada Kokot, direktor Regionalne razvojne agencije „Braničevo-Podunavlje“.

U drugom delu seminara govorilo se o aktuelnim javnim pozivima koji su raspisani od strane ministarstva privrede. Dodatne informacije mogu se dobiti u Regionalnoj razvojnoj agenciji „Braničevo – Podunavlje“ ili na telefone 012/510-824 i 060/65-00-600 .