Beli orlovi nastavljaju sa uspesima

Objavio: | 29. jun 2016.

1Prošlog vikenda na sportskom aerodromu „Bikovo“ u Subotici, Vazduhoplovni savez Beograda i Klub vazduhoplovnih sportova „Košava“ organizovali su prestižno takmičenje TROFEJ BEOGRADA 2016 u preciznom sletanju paraglajderom.

Učestvovali su paraglajding klubovi iz Srbije, kao i reprezentacija Srbije i  reprezentacija Crne Gore. Nakon tri serije, najbolji u generalnom plasmanu bio je Dejan Valek, iza njega Slobodan Maletić, a na trećem mestu Dragan Popov.

Najbolja među ženama bila je Milica Marinković, iza nje Tamara Kostić i Maja Petrić. U ekipnom plasmanu prvo mesto je osvojila ekipa „MG Mivela“ sastavljena od reprezentativaca Srbije, drugo mesto ekipa Belih  orlova iz Požarevca, a treće mesto ekipa „Montenegro“.

2Nakon osvojenog  3. mesta na takmičenju „Goč OPEN 2016.“ u Vrnjačkoj banji, ekipa Belih orlova je nastavlja sa postizanjem dobrih rezultata. Osvajanjem 2. mesta, uspeli su  da stignu do pobedničkog postolja i svoj grad predstave u najboljem svetlu.

Selektor reprezentacije Srbije u preciznom sletanju paraglajderom Slobodan Maletić je rekao da je u subotu, prvog takmičarskog dana vetar bio prejak, do 9 m/s. Bez obzira na meteo uslove, koji veći deo dana nisu bili naklonjeni, takmičari i ljudi iz organizacije i publika, našli su odličan način da se zabave.

3Organizovano je takmičenje u malom fudbalu, a najuspešnija je bila ekipa Belih orlova iz Požarevca, koja je u finalu pobedila domaću ekipu padobranaca.

„Tek u  19 sati smo započeli sa takmičenjem i uspeli da završimo prvu seriju u preciznom sletanju paraglajderom. U nedelju smo završili  drugu i treću seriju, nakon čega smo pristupili ceremoniji proglašenja pobednika i dodeli nagrada“, rekao je selektor Maletić. On je dodao da je ovo bilo odlično uvežbavanje reprezentacije Srbije pred Evropsko prvenstvo koje nas očekuje u julu u Litvaniji, gde ćemo nastojati da održimo kontinuitet i vratimo se sa jednom od medalja.