Uređenje platoa u centru Žagubice

Objavio: | 11. jun 2016.

-Poplocavanje_platoa_ispred_zgrade-544x306U Homoljskoj ulici, ispred zgrade u kojoj se nalaze Javno preduzeće Direkcija za izgradnju i razvoj opštine Žagubica, televizija „Homolje“, Centar za socijalni rad i Crveni krst opštine Žagubica, izvode se radovi na popločavanju platoa ispred same zgrade.

Invenstitor radova je JP Direkcija za izgradnju i razvoj, a izvođač radova je preduzeće „Miki konstrukcije“ iz Siga. Površina koje se popločava beksaton pločama je oko 80 kvadrata. Betonske ploče biće postavljene u sivoj boji kako bi se što prirodnije uklopile u postojeći ambijent

Uređenje platoa prilagođeno je funkciji objekta i prostora, sa parcijalnim zadržavanjem postojećeg zelenila. U saradnji sa Centrom za Socijalni rad, ispred ulaza u zgradu biće postavljena i prilazna rampa za osobe sa invaliditetom, koja je ujedno i zakonska obaveza.

Takođe se u sklopu radova na uređenju platoa ispred same zgrade, izvode radovi na popločavanju ulaza u prostorije Udruženja penzionera  opštine Žagubica, koji su i bili inicijatori ovih radova. Kompletan završetak radova planiran je do kraja nedelje, kada će plato ispred zgrade dobiti sasvim novu sliku.