Veliki uspeh požarevačkih paraglajderista

Objavio: | 6. jun 2016.

Beli  orlovi osvojili ekipno 3. mesto

13383574_10208506925462620_135819611_oProteklog vikenda na takmičenju „Goč OPEN 2016.“ Paraglajding klub „Vertigo“ iz Vrnjačke Banje, ugostio je veliki broj pilota iz zemlje i inostranstva.

Takmičenje u disciplini precizno sletanje paraglajderom, FAI 2 kategorije, bilo je međunarodnog karaktera i bodovalo se za svetsku i evropsku FAI ligu.

U izuzetno teškim vremenskim uslovima i na veoma zahtevnom terenu za takmičenje, Paraglajding klub „Beli orlovi“ iz Požarevca osvojio je 3. mesto. Treba napomenuti da je konkurencija bila veoma jaka, s obzirom da su na takmičenju učestvovali reprezentativci Srbije, kao i reprezentativci  Crne Gore, pa samim tim uspeh naših pilota je još veći.

para-1Zbog loših meteoroloških uslova od početka godine, otkazano je dosta takmičenja Paraglajding lige Srbije, zbog toga našim takmičarima predstoji naporno leto, jer će se takmičenja u narednih dva meseca odvijati iz nedelje u nedelju.

Paraglajding klub „Beli orlovi“ spreman je i odlučan da nastavi sa postizanjem dobrih rezultata, navodi Miroslav Marjanović, predsednik PK „Beli orlovi“.