Hesteel Serbia zvanično preuzeo Železaru Smederevo

Objavio: | 4. jul 2016.

Hesteel_Serbia,_01.07.2016U četvrtak,  30. juna, kompanija Hesteel Serbia Iron & Steel d.o.o. Beograd preuzela je zvanično upravljanje i vlasništvo nad Železarom Smederevo.

Direktor nove kompanije gospodin Song Sihai održao je prvi sastanak sa direktorima pogona i sektora, 1. jula 2016. godine, prvog dana nakon klozinga. Tokom svog govora, on je istakao da kompanija Hestil ima dugoročni plan za ovu fabriku i da će dati sve od sebe da zaštiti interese svih zaposlenih, iskustvo menadžmenta, a napredna tehnologija preuzeta iz Kine kao i investicije u zaposlene i životnu sredinu će poboljšati njen rad tokom narednih godina.

Hesteel_Serbia_-_sastanak_01.07.2016On je takođe izrazio zahvalnost svim stranama koje su pomogle da u ovom tranzicionom periodu dođe do uspešnog preuzimanja fabrike.

„Zahvalio bih se HPK Menadžmentu i svim zaposlenima koji su doprineli radu fabrike i uspeli da održe kontinuitet proizvodnje i rad fabrike, kao i Vladi i Narodne Republike Kine i Srbije, svim advokatima i drugim učesnicima u ovom procesu.

Sada postavljamo novi menadžment i novi sistem ocenjivanja radnog učinka, koji će omogućiti bonus zaposlenima koji doprinose razvoju naše fabrike. Isto tako, želimo da osnujemo fond za socijalno najugroženije zaposlene, i na taj način pokažemo da brinemo o svakom od njih“, izjavio je Song.