Koncerti vojnih orkestara u Smederevu

Objavio: | 18. jul 2016.

02_Orkestar-garde-VRS_16-07-2016_02Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije i Duvački orkestar Armije Republike Makedonije održali su koncerte na smederevskom Gradskom trgu.

Uz prepoznatljive zvuke „Marša na Drinu“, Reprezentativni orkestar Garde započeo je defile smederevskom ulicom Kralja Petra, a mnogobrojni građani aplauzom su pozdravljali tradicionalne koračnice i marševe. Defile je završen numerom „Stani, stani Ibar vodo“ na glavnom gradskom trgu, pobravši simpatije okupljene publike.

RUP_3916-EditNakon defilea srpskih gardista, pod dirigentskom palicom potpukovnika Dragana Dimitrova i majora Nebojše Stojiljkovića, orkestar Armije Republike Makedonije na trgu je Smederevcima priredio nezaboravan koncert pokazavši zavidno umeće u izvođenju popularnih filmskih hitova i melodija iz makedonskog nacionalnog repertoara, kao što su „Ratovi zvezda“, „Dinastija“, Dobar, loš, zao“.

Pripadnici vojnog orkestra Armije Republike Makedonije opravdali su tradiciju postojanja dugu dvadeset pet godina i dokazali da podjednako dobro vladaju različitim muzičkim žanrovima.

RUP_4042-EditBrojni poštovaoci kvalitetnih muzičkih dešavanja, koji su u subotu prisustvovali koncertu vojnih orkestara na gradskom trgu, posebno su bili oduševljeni solo deonicama makedonskih vojnih muzičara, a najviše se muzičkim veštinama vojnika obradovala najmlađa publika kojoj će ovaj koncert svakako obeležiti uspomene iz detinjstva.

Festival vojnih orkestara nastavljen je u nedelju, u Centru za kulturu Smederevo zajedničkim nastupom Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ i makedonskog Duvačkog orkestra.

Veče posvećeno filmskoj muzici, pod dirigentskom palicom Vojkana Borisaljevića, oživelo je u Smederevu brojne poznate filmske numere i okupilo mnoge doajene srpske muzičke i glumačke scene.