Osvešten temelj za izgradnju nove crkve u Češljevoj Bari

Objavio: | 18. jul 2016.
Osvestavanje temelja izgradnje crkve u Cesljevoj Bari

osveštavanje temelja u Češljevoj Bari

Mesna zajednica i meštani naselja Češljeva Bara, uz podršku opštine Veliko Gradište, počeli su izgradnji crkve Svete Trojice.

Proteklog vikenda u ovom naprednom naselju gde je većina meštana na privremenom radu u inostranstvu, osveštan je temelj nove crkve, a čin osvećenja i polaganja kamena temeljca obavljen je uz blagoslov vladike braničevskog gospodina Ignatija i sasluženje sveštenstva, u pristustvu rukovodstva opštine Veliko Gradište na čelu sa predsednikom Draganom Milićem i meštana Češljeve Bare.

dr Ignjatitije u Cesljevoj Bari

dr Ignatije Midić u Češljevoj Bari

U svom obraćanju okupljenim meštanima i vernicima susednih naselja, čin osvećenja i polaganja kamena temeljca obavljen je uz blagoslov episkopa Požarevačko – braničevske eparhije gospodina Ignatija i sasluženje sveštenstva.

On je rekao  da se na ovom mestu ne gradi samo crkva od betona već i duhovna crkva, kao živa zajednica sa Bogom i ljudima međusobno i poželeo da se gradnja nastavi i brzo završi.

Pored opštine Veliko Gradište i Mesne zajednice, veći deo sredstava obezbedili su i meštani koji se nalaze na privremenom radu u raznim zemljama Evropske Unije.

                                                                          Lj.Nastasijević

                                                             Foto:Opština Veliko Gradište