U Smederevu Festival vojnih orkestara

Objavio: | 14. jul 2016.

Flajer_-_Festival_vojnih_orkestara_Page_2 1Predstojećeg vikenda u Smederevu se održava Festival vojnih orkestara. 

Program koji će se realizovati u subotu, 16. jula, obuhvata nastup Orkestra Garde vojske Srbije na Gradskom trgu sa početkom u 19 sati i koncert Duvačkog orkestra Armije Republike Makedonije koji će, takođe na Gradskom trgu, početi u 20 sati.

Drugi dan muzičkog festivala biće u znaku koncerta filmske muzike. Melodije koje pamtimo iz ostvarenja domaće i svetske i kinematografije među zidinama Malog grada Smederevske tvrđave oživeće Umetnički ansambl Ministarstva odbrane Repulike Srbije „Stanislav Binički“ pod dirigentskom upravom Vojkana Borisavljevića.

Flajer_-_Festival_vojnih_orkestara_Page_1 1O atraktivnosti programa govori i najavaljeno učešće izvođača prepoznatljivih po svom radu u svetu muzičke i dramske umetnosti. Kao vokalne soliste publika će na sceni u Malom gradu moći da vidi i čuje Anu Sofrenović, Nebojšu Dugalića, Jadranku Jovanović, Igora Pervića, Dejana Cukića, Beti Đorđević, Mirjanu Stojanović, Slobodana Stefanovića, Minu Lazarević, Dragana Vujića Vujketa, Ivanu Knežević i Dušicu Novaković. Kao solista na violini nastupiće Uroš Kovandžić. Veče oplemenjeno notama filmskih numera obogatiće i zajednički nastup srpskog i makedonskog orkestra.

Voditelji programa su Ana Sofrenović i Nebojša Dugalić.

Ulaznice za koncert filmske muzike po ceni od 200 dinara za mesta na tribinama i 150 dinara za mesta na stolicama mogu se kupiti na Bilet servisu Centra za kulturu Smederevo, od 10 do 20 sati svakog radnog dana.

Na sam dan koncerta (17. jula), ulaznice se mogu kupiti od 15 do 19 sati, na Bilet servisu Centra za kulturu Smederevo, kao i na ulazu u Mali grad Smederevske tvrđave od 19 do 21 sat.

U slučaju kiše koncerti će se održati u Velikoj dvorani Centra za kulturu Smederevo u navednim terminima.

Pokrovitelji festivala su Ministarstvo odbrane Republike Srbije i Grad Smederevo, a program se odvija u organizaciji Centra za kulturu Smederevo.