Deset vozača isključena iz saobraćaja zbog alkohola

Objavio: | 22. avgust 2016.

policija 2Tokom prethodne nedelje na području Policijske uprave Požarevac, dogodilo se 18 saobraćajnih nezgoda, saopštava MUP.

U ovim saobraćajnim nezgodama osam osoba je lakše povređene. Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine stanju puta i uslovima saobraćaja, nedržanja potrebnog odstojanja između vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Ove nedelje iz saobraćaja je isključeno 10 vozača zbog upravljanja pod  dejstvom alkohola. Požarevačka policija je ovim vozačima putničkih motornih vozila odredila zadržavanje zbog teške alkoholisanosti. Najviše promila alkohola u krvi imao je S.B. iz Požarevca, kome je izmereno 2,33 mg/mol.

Novčane kazne izrečene su za 158 vozača  uglavnom zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje i neprilagođene brzine.

Tokom prethodne nedelje saobraćajna policija podnela je 113 prekršajnih  prijava. Najviše prijava podneto je zbog neprilagođene brzine, četiri automobila odneo je „pauk” i doneta su 14. Rešenja o uklanjanju vozila, navodi se u saopštenju.