Golubac: Nove tribine za jubilej

Objavio: | 22. avgust 2016.
jedna od generacija FK Zitkovica u protekle dve decenije

jedna od generacija FK Žitkovica u protekle dve decenije

Fudbalski klub „Žitkovica“ iz malog istomenog naselja u opštini Golubac, proslavio je 20 godina uspešnog rada i takmičenja u raznim fudbalskim ligama počevo od opštinske i međuopštinske pa do jedinstvene okružne lige.

Pored proslave jubileja svečano su otvorene i tribine za oko 600 gledalaca na fudbalskom stadionu u Žitkovici u čiju je izgradnju uloženo oko 600 hiljada dinara, koje je uložila opština Golubac i meštani. Tribine je svečano otvorio osnivač kluba i predsednik Nebojša Mirosavljević.

-U početku bilo je teško, nismo imali teren, pa smo fudbalske utakmice igrali u susednim mestima, Kudrešu, Klenju i Golupcu, sve dok nismo izgradili svoj fudbalski stadion. Radili smo deo po deo, i evo danas puštamo u funkciju nove tribine u čiju je izgradnju uloženo 600 hiljada dinara.

Nebojsa Mirosavljevic svecano pustio u funkciju nove tribine na fudbalskom igralistu

Nebojša Mirosavljević na otvaranju novih tribina

Opština Golubac uložila je 240 hiljada, a mi meštani i Mesna zajednica preostalih 360 hiljada dinara. U proteklih dvadeset godina veoma kratko smo bili u Opštinskoj, jedno vreme u jedinstvenoj Okružnoj ligi, a u poslednjih 15 godina igramo u Međuopštinskoj ligi „Dunav“. U protekloj takmičarskoj sezoni, zbog podmlađenog tima, loše smo startovali i ispali iz lige. Ali, bez obzira, mi nastavljamo takmičenje u Opštinskoj ligi Golubac, zadržali smo istu ekipu i planiramo da se već naredne godine ponovo vratimo u ligu u kojoj smo bili punih 15 godina – naglasio je Mirosavljević.

Sekretar kluba Mile Janković, zajedno sa Nebojšom Mirosavljevićem jedan je od osnivača koji svojim radom i angažovanjem dosta doprineo da klub opstane i postiže dobre rezultate.

sekretar  kluba Mile Janovic jedan od osnivaca FK Zitkovica

Mile Janković,sekretar kluba i jedan od osnivača FK Žitkovica

-U proteklih 20 godina zajedno sa meštanima uložilo smo mnogo u klub u cilju stvaranja uslova za odigravanje fudbalskih utakmica i u većem rangu takmičenja. Naše selo je malo sa 48 domova, nema dovoljan broj sopstvenih igrača pa smo prinuđeni da ih angažujemo sa strane, što košta i naravno povećava troškove takmičenja.

Želeli smo da nešto imamo u selu, da se Žitkovica čuje i van granica opštine Golubac, tako da smo pored naših finansijskih sredstava uložili i naš privatni rad, kako bi klub opstao i postigao rezultate na sportskom polju. Većina nas radi van granica naše zemlje, pa smo svakog vikenda u Žitkovici, gde organizujemo utakmice i trudimo se da imamo i dobre rezultate. Radimo i na očuvanju igračkog kadra iz sela i okoline, jer je to budućnost kluba, kaže Mile Janković, sekretar kluba.

nagrada za trenera Nedzata Karamovskog

nagrada za trenera Nedžada Karamovskog

Nedžad Karamovski iz Donjeg Milanovca već punih 18 godina je kao igrač, sada trener u klubu, a deo ekipe su i njegova dva sina koji brane boje Žitkovice.

U klubu je i danas Slobodan Lazarević iz Majdanpeka koji je bio golman ekipe punih 15 godina, a sada radi kao ekonom. Jedan je od igrača koji je doprineo da Žitkovica postiže dobre rezultate u borbi za bodove u ligama u kojima se takmičila.

Na svečanosti povodom dve decenije rada kluba i otvaranju tribina na stadionu u Žitkovici podeljena su priznanja zaslužnim pojedincima koji su doprineli uspehu i postojanju kluba, a nagrade je uručio predsednik kluba Nebojša Mirosavljević.

                                                                        Lj.Nastasijević