Iz saobraćaja zbog alkohola isključeno 12 vozača

Objavio: | 16. avgust 2016.

policija 2Tokom prethodne nedelje na području Policijske uprave Požarevac,  dogodile su se 23 saobraćajne nezgode, saopštava MUP.

U saobraćajnim nezgodama dve osobe su teže, a šest osoba je lakše povređeno. Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine stanju puta i uslovima saobraćaja, nedržanja potrebnog odstojanja između vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Ove nedelje iz saobraćaja je isključeno 12 vozača zbog upravljanja pod dejstvom alkohola. Požarevačka policija je vozačima putničkih motornih vozila odredila zadržavanje zbog teške alkoholisanosti. Najviše promila alkohola u krvi imao je Đ. Lj. iz okoline Velikog Gradišta, kome je izmereno 3,31 mg/mol.

Novčane kazne izrečene su za 265 vozača uglavnom zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje i neprilagođene brzine.

Tokom prethodne nedelje saobraćajna policija podnela je i 56 prekršajnih  prijava. Najviše prijava podneto je zbog neprilagođene brzine, sedam automobila odneo je „pauk” i doneta su 20. Rešenja o uklanjanju vozila, navodi se u saopštenju.