U saobraćajnim nezgodama 13 osoba povređeno za nedelju dana

Objavio: | 8. avgust 2016.

policija 2Tokom prethodne nedelje na području Policijske uprave Požarevac  dogodila se 21 saobraćajna nezgoda, saopštava MUP.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedna osoba je teže povređena, dok je 12 osoba lakše povređeno. Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine stanju puta  i uslovima saobraćaja, nedržanja potrebnog odstojanja između vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Ove nedelje iz saobraćaja su isključena tri vozača zbog upravljanja pod dejstvom alkohola. Požarevačka policija je ovim vozačima putničkih  motornih vozila odredila zadržavanje zbog teške alkoholisanosti. Najviše promila alkohola u krvi imao je V. M. iz okoline Velikog Gradišta, kome je izmereno 1,82  mg/mol.

Novčane kazne izrečene su za 225 vozača uglavnom zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa tokom vožnje i neprilagođene brzine.

Tokom prethodne nedelje saobraćajna policija podnela je i 63  prekršajne  prijave. Najviše prijava podneto je zbog  neprilagođene brzine, pet automobila odneo je „pauk” i doneta su 36. Rešenja o uklanjanju vozila, navodi se u saopštenju.