Devet nezgoda i sedam isključenja zbog alkohola

Objavio: | 14. septembar 2016.

policija-2Tokom prethodne nedelje na području Policijske uprave Požarevac dogodilo se devet saobraćajnih nezgoda, saopštava MUP.

U ovim saobraćajnim nezgodama jedna osoba je teže dok su dve osobe lakše  povređene. Saobraćajne nezgode dogodile su se zbog neprilagođene brzine stanju puta i uslovima saobraćaja, nedržanja potrebnog odstojanja između vozila i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola.

Ove nedelje iz saobraćaja je isključeno sedam vozača zbog upravljanja pod  dejstvom alkohola. Požarevačka policija je ovim vozačima putničkog  motornog  vozila odredila zadržavanje  zbog teške alkoholisanosti. Najviše promila alkohola u krvi imao je Z.L. iz okoline Požarevca, kome je izmereno 2,25 mg/mol.

Novčane kazne izrečene su  za 398 vozača uglavnom zbog nevezivanja sigurnosnog pojasa. Tokom prethodne nedelje saobraćajna policija podnela je i 102 prekršajne  prijave. Najviše prijava podneto je zbog  neprilagođene brzine, 12 automobila odneo je „pauk” i doneta su 25. Rešenja o uklanjanju vozila, navodi se u saopštenju.