ЕМИСИЈЕ

ОД БРАЗДЕ ДО ХРАНЕ

„Од бразде до хране“, емисија се на популаран и занимљив начин бави темама села и пољопривредне производње. Емисија за село спада у ред најстаријих емисија Радио Пожаревца. На нашем програму је буквално од првих дана рада Радија. Као што назив каже, емитује се недељом од 8,00 до 9,00 сати.

ТО ЈЕ САМО ПОП И РОК

Емисија „То је само поп и рок“ кренула је са емитовањем на програму Радио Пожаревца новембра 1987 године. На почетку је трајала 30 минута, да би након шест месеци била продужена на 60 минута. За прву годишњицу емитовања, емисија добија своју временску целину од 90 минута. Базирана на принципу „ван мен шоу“ емисија искључиво музичког типа, пратила је дешавања у свету домаће и стране поп и рок музике. У свом садржају својевремено је у оквиру емисије рађена недељна, месечна и годишња топ 5 листа домаће и стране музике. У емисији су гостовали сви најзначајнији музичари некадашње домаће сцене. Посебну пажњу и простор у емисији заузимају неафирмисани млади уметници. Једни смо од организатора мајске гитаријаде. Извештавано је са свих већих концерата, гитаријада, фестивала у земљи и иностранству. Емитовано је преко хиљаду  интервјуа, снимљено је преко 1500 живих наступа. Кроз емисију је прошло 158 сарадника. На програму РАДИО ПОЖАРЕВЦА емисија се емитовала недељом у подне на фреквенцијама: FM 90.1 и 102.5 MHz stereo и AM 990 KHz. Све до 9. децембра 2001.године.

У првом циклусу емитовано је 734 емисија уживо, или 1135 сати живог програма (47 дана нон стоп). За нешто више од 14 година емитовања емисије имали смо 12 сати живог преноса поводом 5 и 10 година емитовања емисије. 22. децембра 1992 године поводом 5 година емисије, из Пожаревачког „ JAZZ КЛУБА“ прослава рођендана затвореног типа уз 150 гостију и многих који су уз радио апарат пратили 6 сати директног преноса. У програму су учествовали: DI LUNA блуз бенд из Београда, ФИЛИП ЖМАХЕР, група БЕЛ ТЕМПО, гитариста ДАЧА КАРАМАРКОВИЋ, ЛЕОНТИНА са групом, ЗОРАН РАДЕТИЋ, BREATHLESS блуз бенд, НЕША (ГАЛИЈА) и група KAO BANG. Гости колеге Воја Пантић, Драган Кремер, Петар Јањатовић, Бане Локнер и Радоман Кањевац.

16. децембра 1997 године, поводом 10 година емисије, из Пожаревачког клуба „КБ“ прослава рођендана отвореног типа, преко 1000 људи у публици и многи који су били уз радио апарат су пратили 6 сати директног преноса. У програму су учествовале групе: THE CHY, MAGNUS, MONA LISA, BUKVAR, EX PONTO, VOICE OF PEOPLE, VOODOO POPEYE, DELČA & KEBA гитара, 357 и НЕВЕРНЕ БЕБЕ.

Нови циклус након скоро четири године паузе, кренуо је 7. септембра 2005 године на првом програму Радио Пожаревца на фреквенцији FM 91.1 MHz stereo и то првих 25 емисија петком од 22ч до поноћи, а затим у новом термину, четвртком од 19ч до 22ч на фреквенцији 106.2 MHz stereo. Сваког четвркта у 180 минута емисије, уредник и водитељ Слободан Новаковић информише слушаоце кроз директна укључења у програм и пажљиво биране информације о дешавањима на музичкој сцени у свету и у нашој земљи. 12. октобра 2006 године, из Пожаревачког клуба „КБ“ поводом 15 година емисије, уз 600 гостију у публици су слушаоци пратили 4 сати директног преноса програма у којем су учествовали: група ЖАР из Ниша, ГАЛЕ (КЕРБЕР), рок песник ВЛАДИЦА САВИЋ, блуз мајстори СЛАВКО & ФИЛИП, ДО ПОСЛЕДЊЕГ ДАХА (МАТА & БЕГА), ГИЛЕ (ЕЛЕКТРИЧНИ ОРГАЗАМ) и гост новинар енциклопедиста ПЕТАР ЈАЊАТОВИЋ.

АРТ НИТИ

Емисија „Арт Нити“ прати културна дешавања на територији града Пожаревца. Сваке среде уз актуелне вести и информације. Гости програма су ствараоиц из културног миљеа, док се слушаоци упознају са новим књижевним издањима, промоцијама, предавањима, радом Центра за културу и изложбама.

Емисија је почела да се емитује октобра 2005. године у оквиру програма „Корак у ноћ“. Трудимо се да у сваком сегменту емисије слушаоцима представимо на најбољи могући начин новине из света седме уметности уз адекватне музичке делове.