EMISIJE

OD BRAZDE DO HRANE

„Od brazde do hrane“, emisija se na popularan i zanimljiv način bavi temama sela i poljoprivredne proizvodnje. Emisija za selo spada u red najstarijih emisija Radio Požarevca. Na našem programu je bukvalno od prvih dana rada Radija. Kao što naziv kaže, emituje se nedeljom od 8,00 do 9,00 sati.

TO JE SAMO POP I ROK

Emisija „To je samo pop i rok“ krenula je sa emitovanjem na programu Radio Požarevca novembra 1987 godine. Na početku je trajala 30 minuta, da bi nakon šest meseci bila produžena na 60 minuta. Za prvu godišnjicu emitovanja, emisija dobija svoju vremensku celinu od 90 minuta. Bazirana na principu „van men šou“ emisija isključivo muzičkog tipa, pratila je dešavanja u svetu domaće i strane pop i rok muzike. U svom sadržaju svojevremeno je u okviru emisije rađena nedeljna, mesečna i godišnja top 5 lista domaće i strane muzike. U emisiji su gostovali svi najznačajniji muzičari nekadašnje domaće scene. Posebnu pažnju i prostor u emisiji zauzimaju neafirmisani mladi umetnici. Jedni smo od organizatora majske gitarijade. Izveštavano je sa svih većih koncerata, gitarijada, festivala u zemlji i inostranstvu. Emitovano je preko hiljadu  intervjua, snimljeno je preko 1500 živih nastupa. Kroz emisiju je prošlo 158 saradnika. Na programu RADIO POŽAREVCA emisija se emitovala nedeljom u podne na frekvencijama: FM 90.1 i 102.5 MHz stereo i AM 990 KHz. Sve do 9. decembra 2001.godine.

U prvom ciklusu emitovano je 734 emisija uživo, ili 1135 sati živog programa (47 dana non stop). Za nešto više od 14 godina emitovanja emisije imali smo 12 sati živog prenosa povodom 5 i 10 godina emitovanja emisije. 22. decembra 1992 godine povodom 5 godina emisije, iz Požarevačkog „ JAZZ KLUBA“ proslava rođendana zatvorenog tipa uz 150 gostiju i mnogih koji su uz radio aparat pratili 6 sati direktnog prenosa. U programu su učestvovali: DI LUNA bluz bend iz Beograda, FILIP ŽMAHER, grupa BEL TEMPO, gitarista DAČA KARAMARKOVIĆ, LEONTINA sa grupom, ZORAN RADETIĆ, BREATHLESS bluz bend, NEŠA (GALIJA) i grupa KAO BANG. Gosti kolege Voja Pantić, Dragan Kremer, Petar Janjatović, Bane Lokner i Radoman Kanjevac.

16. decembra 1997 godine, povodom 10 godina emisije, iz Požarevačkog kluba „KB“ proslava rođendana otvorenog tipa, preko 1000 ljudi u publici i mnogi koji su bili uz radio aparat su pratili 6 sati direktnog prenosa. U programu su učestvovale grupe: THE CHY, MAGNUS, MONA LISA, BUKVAR, EX PONTO, VOICE OF PEOPLE, VOODOO POPEYE, DELČA & KEBA gitara, 357 i NEVERNE BEBE.

Novi ciklus nakon skoro četiri godine pauze, krenuo je 7. septembra 2005 godine na prvom programu Radio Požarevca na frekvenciji FM 91.1 MHz stereo i to prvih 25 emisija petkom od 22č do ponoći, a zatim u novom terminu, četvrtkom od 19č do 22č na frekvenciji 106.2 MHz stereo. Svakog četvrkta u 180 minuta emisije, urednik i voditelj Slobodan Novaković informiše slušaoce kroz direktna uključenja u program i pažljivo birane informacije o dešavanjima na muzičkoj sceni u svetu i u našoj zemlji. 12. oktobra 2006 godine, iz Požarevačkog kluba „KB“ povodom 15 godina emisije, uz 600 gostiju u publici su slušaoci pratili 4 sati direktnog prenosa programa u kojem su učestvovali: grupa ŽAR iz Niša, GALE (KERBER), rok pesnik VLADICA SAVIĆ, bluz majstori SLAVKO & FILIP, DO POSLEDNjEG DAHA (MATA & BEGA), GILE (ELEKTRIČNI ORGAZAM) i gost novinar enciklopedista PETAR JANjATOVIĆ.

ART NITI

Emisija „Art Niti“ prati kulturna dešavanja na teritoriji grada Požarevca. Svake srede uz aktuelne vesti i informacije. Gosti programa su stvaraoic iz kulturnog miljea, dok se slušaoci upoznaju sa novim književnim izdanjima, promocijama, predavanjima, radom Centra za kulturu i izložbama.

Emisija je počela da se emituje oktobra 2005. godine u okviru programa „Korak u noć“. Trudimo se da u svakom segmentu emisije slušaocima predstavimo na najbolji mogući način novine iz sveta sedme umetnosti uz adekvatne muzičke delove.