O NAMA

Osnovna delatnost JRDP Radio Požarevac je aktivnost proizvodnje radio programa, ali je registrovano i za televizijske aktivnosti, telekomunikacije, izdavanje zvučnih zapisa, istraživanje tržišta i ispitivanje javnog mnjenja, kao i usluge reklame i propagande. Odlukom Saveta Republičke radiodifuzne agencije, JRDP Radio Požarevac je dobio regionalnu frekvenciju tako da pokriva sledeće teritorije: Požarevac, Smederevo, Kovin, Malo Crniće, Žagubica.

JRDP Radio Požarevac kao Javno preduzeće a samim tim i servis građana, ima obavezu da proizvodi i emituje programe sa posebnim osvrtom na informisanje i edukaciju slušalaca.

Početak

Prvi koraci ka stvaranju Radio Požarevca učinjeni su početkom sedamdesetih godina prošlog veka formiranjem eksperimentalne radio stanice koja se zvala Radio LjKI, koja je svakog emitovala program posvećen ovoj manifestaciji. Emisije su stvarane uz pomoć postojećeg novinarskog kadra lista Reč Naroda, entuzijasta, uz tehničku pomoć Milorada Strahinovića. Prvi program ovakvog tipa emitovan je iz prostorija KPD Zabela, da bi se kasnije prešlo u prostorije tadašnje Skupštine opštine Požarevac. Program je bio sastavljen od vesti, specijalizovanih emisija posvećenih Ljubičevskim konjičkim igrama, dnevnika i muzičkih emisija, kao i od želja slušalaca po kojima će Radio Požarevac kasnije postati poznat širom Srbije.

Početkom 1977 godine stvorili su se uslovi za formiranje profesionalne radio stanice. Te godine dobijena je na upotrebu zgrada u Takovskoj ulici, izrađeni su projekti adaptacije i izgradnje studija čiji je autor ing. Srba Ilić, a početkom marta iste godine, u saradnji sa Radio Beogradom novinari lista Reč Naroda počeli su obuku za novi posao. U leto iste godine sa radom počinje eksperimentalni program Radio Požarevca koji je trajao od 14,00 do 17,00 časova. Svečani početak emitovanja programa Radio Požarevca usledio je 12. okrobra 1977. godine. Program je emitovan na srednjim talasima od 240 m i ultrakratkotalasnom području od 92,1 Mhz. Ovaj poduhvat započeli su Bogdan Živanović, Jovan Rajković, Ljubiša Dobrosavljević, Siniša Ristić i Zoran Vasić kao novinari, Novica Mišić i Radenko Ristić kao tonski realizatori i Petar Crnobrnja i Gordana Kuzmanović kao spikeri.

Radio Požarevac danas

Neprestanim istraživačkim, objektivnim i profesionalnim radom jedinstvenog tima novinara, voditelja, tonaca, muzičkih urednika i velikog broja saradnika naš elektronski medij teži da bude program svih generacija i profesija i radio zavidnog auditorijuma na teritoriji Braničevskog, Podunavskog i Južnobanatskog okruga. Regionalni Radio Požarevac emituje dvadesetčetvoročasovni program na frekvenciji od 106,2 Mhz. Za kvalitetan rad, istraživačko novinarstvo, visok nivo produkcije, kreativnost i ideje zaposlenima u Radio Požarevcu pristiglo je više desetina strukovnih nagrada i priznanja.

RUKOVODSTVO:

Vršilac dužnosti direktora JRDP „Radio Požarevac“

Svetomir Mirković  

kontakt telefon: 012/221 – 257, faks 012/222 – 345

Nadzorni odbor:

Zoran Jonjić,predsednik

kontakt telefon:060/729 0472

Član Nadzornog odbora:

Ljubiša Golubović

kontakt telefon:069/479 0540

 

DOKUMENTA RADIO POŽAREVCA:

   • Rešenje o izmeni podataka JRDP „Radio Požarevac“ [preuzmi PDF].
   • Rešenje o registraciji privrednog subjekta JRDP „Radio Požarevac“ [preuzmi PDF].
   • Tromesečni izveštaj o poslovanju za period januar- mart 2013.godine [preuzmi PDF].
   • Tromesečni izveštaj o poslovanju za period april -jun 2013.godine [preuzmi PDF].
   • Tromesečni izveštaj o poslovanju za period jul – septembar 2013.godine [preuzmi PDF].
   • Tromesečni izveštaj o poslovanju za period oktobar – decembar 2013.godine [preuzmi PDF].
   • Tromesečni izveštaj o poslovanju za period januar-mart 2014. godine [preuzmi PDF].
   • Izveštaj o poslovanju za 2013. godinu [preuzmi PDF].
   • Overen godišnji finansijski izveštaj za 2013. godinu [preuzmi PDF].
   • Program poslovanja za 2014. godinu [preuzmi PDF].
   • Rešenje Skupštine grada o davanju saglasnosti na Program poslovanja za 2014. [preuzmi PDF].
   • Saglasnost Skupštine grada na izveštaj o poslovanju JRDP Radio Požarevac za 2013. godinu [preuzmi PDF].
   • Saglasnost Skupštine grada za raspoređivanje dobiti JRDP Radio Požarevac iz 2013. godine [preuzmi PDF].
   • Dozvola za emitovanje celodnevnog programa Radio Požarevca na području regiona [preuzmi PDF].
   • Dozvola za emitovanje celodnevnog programa Radio Požarevca sa parametrima [preuzmi PDF].