О НАМА

Основна делатност ЈРДП Радио Пожаревац је активност производње радио програма, али је регистровано и за телевизијске активности, телекомуникације, издавање звучних записа, истраживање тржишта и испитивање јавног мњења, као и услуге рекламе и пропаганде. Одлуком Савета Републичке радиодифузне агенције, ЈРДП Радио Пожаревац је добио регионалну фреквенцију тако да покрива следеће територије: Пожаревац, Смедерево, Ковин, Мало Црниће, Жагубица.

ЈРДП Радио Пожаревац као Јавно предузеће а самим тим и сервис грађана, има обавезу да производи и емитује програме са посебним освртом на информисање и едукацију слушалаца.

Почетак

Први кораци ка стварању Радио Пожаревца учињени су почетком седамдесетих година прошлог века формирањем експерименталне радио станице која се звала Радио ЉКИ, која је сваког емитовала програм посвећен овој манифестацији. Емисије су стваране уз помоћ постојећег новинарског кадра листа Реч Народа, ентузијаста, уз техничку помоћ Милорада Страхиновића. Први програм оваквог типа емитован је из просторија КПД Забела, да би се касније прешло у просторије тадашње Скупштине општине Пожаревац. Програм је био састављен од вести, специјализованих емисија посвећених Љубичевским коњичким играма, дневника и музичких емисија, као и од жеља слушалаца по којима ће Радио Пожаревац касније постати познат широм Србије.

Почетком 1977 године створили су се услови за формирање професионалне радио станице. Те године добијена је на употребу зграда у Таковској улици, израђени су пројекти адаптације и изградње студија чији је аутор инг. Срба Илић, а почетком марта исте године, у сарадњи са Радио Београдом новинари листа Реч Народа почели су обуку за нови посао. У лето исте године са радом почиње експериментални програм Радио Пожаревца који је трајао од 14,00 до 17,00 часова. Свечани почетак емитовања програма Радио Пожаревца уследио је 12. окробра 1977. године. Програм је емитован на средњим таласима од 240 м и ултракраткоталасном подручју од 92,1 Mhz. Овај подухват започели су Богдан Живановић, Јован Рајковић, Љубиша Добросављевић, Синиша Ристић и Зоран Васић као новинари, Новица Мишић и Раденко Ристић као тонски реализатори и Петар Црнобрња и Гордана Кузмановић као спикери.

Радио Пожаревац данас

Непрестаним истраживачким, објективним и професионалним радом јединственог тима новинара, водитеља, тонаца, музичких уредника и великог броја сарадника наш електронски медиј тежи да буде програм свих генерација и професија и радио завидног аудиторијума на територији Браничевског, Подунавског и Јужнобанатског округа. Регионални Радио Пожаревац емитује двадесетчетворочасовни програм на фреквенцији од 106,2 Mhz. За квалитетан рад, истраживачко новинарство, висок ниво продукције, креативност и идеје запосленима у Радио Пожаревцу пристигло је више десетина струковних награда и признања.

РУКОВОДСТВО:

Вршилац дужности директора ЈРДП „Радио Пожаревац“

Светомир Мирковић  

контакт телефон: 012/221 – 257, факс 012/222 – 345

Надзорни одбор:

Зоран Јоњић,председник

контакт телефон:060/729 0472

Члан Надзорног одбора:

Љубиша Голубовић

контакт телефон:069/479 0540

 

ДОКУМЕНТА РАДИО ПОЖАРЕВЦА:

   • Решење о измени података ЈРДП „Радио Пожаревац“ [преузми ПДФ].
   • Решење о регистрацији привредног субјекта ЈРДП „Радио Пожаревац“ [преузми ПДФ].
   • Тромесечни извештај о пословању за период јануар- март 2013.године [преузми ПДФ].
   • Тромесечни извештај о пословању за период април -јун 2013.године [преузми ПДФ].
   • Тромесечни извештај о пословању за период јул – септембар 2013.године [преузми ПДФ].
   • Тромесечни извештај о пословању за период октобар – децембар 2013.године [преузми ПДФ].
   • Тромесечни извештај о пословању за период јануар-март 2014. године [преузми ПДФ].
   • Извештај о пословању за 2013. годину [преузми ПДФ].
   • Оверен годишњи финансијски извештај за 2013. годину [преузми ПДФ].
   • Програм пословања за 2014. годину [преузми ПДФ].
   • Решење Скупштине града о давању сагласности на Програм пословања за 2014. [преузми ПДФ].
   • Сагласност Скупштине града на извештај о пословању ЈРДП Радио Пожаревац за 2013. годину [преузми ПДФ].
   • Сагласност Скупштине града за распоређивање добити ЈРДП Радио Пожаревац из 2013. године [преузми ПДФ].
   • Дозвола за емитовање целодневног програма Радио Пожаревца на подручју региона [преузми ПДФ].
   • Дозвола за емитовање целодневног програма Радио Пожаревца са параметрима [преузми ПДФ].