PODELI
Foto: KK Požarevac 92

Na Prvenstvu je učestvovalo oko 450 takmičara iz Makedonije, Rumunije i Srbije. Organizatori su se svojski potrudili da obezbede sjajne uslove za odvijanje takmičenja uz prelepu scenografiju postavljenu u golubačkoj hali sportova, sa karakterističnim pogledom na Dunav.

Sve prisutne je pozdravio i takmičenje proglasio otvorenim podpredsednik opštine Golubac, gospodin Marko Stojaković uz prisustvo direktora Osnovne škole „Branko Radičević“, Saše Đorđevića, predsednika Saveza Sportova Golupca Jovice Josića, direktora Turističke organizacije Vojislava živanović i direktora Srpske karate Unije Baneta Dmitrovića.

Foto: KK Požarevac 92

Tokom programa svečanog otvaranja, nastupio folklorni ansambl biblioteke Golupca, dok je himnu otpevao hor Osnovne Škole „ Branko Radičević „.

Najveći utisak na sve prisutne u sali ostavio je nastup dece sa smetnjama u razvoju koji su nastupali u disciplini Karate Kid, a koja se sastoji od savladavanja motoričkog poligona spretnosti, izvođenja osnovnih karate tehnika i udaranja u samostojeću vreću. Svi naši hrabri drugari su zaslužili zlatne medalje i ispunili salu neverovatnom energijom, dok su svoje vršnjake motivisali da daju sve od sebe u nastavku takmičenja.

Turnir u katama je bio uzetno masovan i u pojedinim kategorijama je okupio od 25 do 30 takmičara u konkurenciji. Prikazan je visok nivo karatea, dok su takmićari izvodili raznovrsne kate iz čak tri stila: Šoto kan, Vado rju i Šito rju.

Foto: KK Požarevac 92

U borbama su se vodili žestoki okršaji, pogotovo u konkurenciji juniora i seniora između izuzetno motivisanih takmičara koji su se bespoštedno borili do poslednjeg atoma snage. U konkurenciji seniora su dominirali takmičari iz Požarevca, osvojiviši zlatne medalje u svim kategorijama.

U generalnom plasmanu zabeleženi su sledeći rezultati:
1. Mesto – KK „Lotos“ Smederevo
2. Mesto – Makedonska karate Unija
3. Mesto – KK „Požarevac 92“
4. Mesto – KK „Dimitrije Tucović“ Lajkovac
5. Mesto – KK „Resavica“.

Smederevci su se izuzetno dobro pripremili za nastup u Golupcu, ostvarivši odlične rezultate u ekipnoj konkurenciji što ih je izbacilo u prvi plan po ukupnom broju osvojenih bodova. Takmičari iz Makedonije su briljirali u ženskoj konkurenciji podjednako uspešno u katama i borbama, što ih je svrstalo na prestižno 2. mesto na rang listi najuspešnijih timova. Požarevljani su prekinuli svoj dosadašnji niz pobedničkih rezultata osvajanjem 3.mesta u generalnom plsamanu, uz iskrene čestitke rivalima i uz motivaciju za još ozbiljniji rad.

Prvenstvo je opravdalo sva očekivanja, uz izuzetnu masovnost, odličnu organizaciju i dobar nivo prikazanog karatea.

POSTAVI ODGOVOR