PODELI
Dijana Hrkalović, Foto: MUP

Državna sekretarka Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije Dijana Hrkalović od sutra, 30. maja, više neće obavljati ovu funkciju u MUP-u, zbog drugih obaveza koje će preuzeti u narednom periodu, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović zahvalio se Dijani Hrkalović na njenoj “ogromnoj posvećenosti na unapređenju rada Ministarstva unutrašnjih poslova” i poželeo joj mnogo uspeha u narednom periodu, kako na profesionalnom, tako i na ličnom planu.

Stefanović je istakao da je u Dijana Hrkalović u prethodnih pet godina pružila veliki doprinos reformi Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i u borbi protiv kriminala i korupcije.

Dijana Hrkalović je u Ministarstvo unutrašnjih poslova došla aprila 2014. godine na mesto zamenika šefa kabineta ministra unutrašnjih poslova, odakle je 2015. godine prešla u Upravu kriminalističke policije na mesto sekretara UKP-a.

Za državnog sekretara Ministarstva unutrašnjih poslova izabrana je 20. jula 2017. godine.

U aprilu ove godine Hrkalović je uz ministra Stefanovića i direktora policije Vladimira Rebića, nagrađena od strane Odbora za kontrolu službi bezbednosti Skupštine Srbije, koji im je dodelio plaketu za izuzetan doprinos izgradnji i jačanju kapaciteta sektora bezbednosti i civilne kontrole službi bezbednosti.

 

POSTAVI ODGOVOR