PODELI
Foto: Portal Radio Pozarevac

Pod sloganom „Bori se za svoje snove – budi žena“, Biblioteka „Srboljub Mitić“ Malo Crniće je u svojoj čitaonici „Osam nijansi plave“ organizovala druženje pisaca, sa korisnicima biblioteke – ženama, povodom Međunarodnog Dana žena 8. marta. Program se sastojao iz tri celine, koje su zajedno činile svojevrstan mozaik a sve, u čast i slavu ŽENE.

Foto: Portal Radio Pozarevac

Da „nijedan poklon majci neće biti dovoljno dobar kao njen poklon tebi – život“, zaključak je članova dečijeg pozorištanca „Srboljub Mitić“, koji su se predstavili na samom početku, scenski prikazom na temu MAJKA NIKAD NE STARI.

Direktorka Biblioteke, Danijela Božičković Radulović, koja je i sama lauerat Diplome di Merito i medalje, uručila je , pehar i medalje Bobanu Paunoviću, Radmili Nestorov i Svetlani Perišić, dobitnicima pomenutih nagrada na konkursu„Citta del Galateo“ u Italiji.

Foto: Portal Radio Pozarevac

 

O ženama su pisali i stihove govorili pesnici: Zlatan Pejkić, Boban Paunović, Antileta Živković, Danijela Božičković Radulović, Zorka Stojanović. Katarina Lazić, Vojkan Ivković, Radmila Nestorov, Svetlana Perišić, Ljubisav Grujić, Radmila Zorić, Sole Sojeva, Slavica Jovanović, Slađana Stošić, Ana Dudaš…

U scenskom prikazu „Ništa bez evrića“ (po tekstu Danijele Božičković Radulović) učestvovale su Radica Pavlović i Zorka Stojanović. Radnja se odvija u birtiji „Kod Race“, sa puno duhovitih dijaloga tržišne inspektorke i gazdarice, koji pokazujukarakter našeg čoveka.

Publika je u prijatnoj atmosferi imala priliku da vidi i scenski prikaz „Bibliotekarka“ (kombinacija tekstova Mirka Markovića i Danijele Božičković Radulović) u izvođenju Zorke Stojanović i Danijele Božičković.

 

POSTAVI ODGOVOR