PODELI

Sahrana je obavljena u 15 sati, ali njoj nije prisustvovao niko od članova uže porodice, od sina Marka i ćerke Marije, do unuka Marka Miloševića i njegove majke Milice Gajić.

Pre polaganja urne, pročitano je pismo ćerke Marije, koja je između ostalog navela da joj je mnogo žao što je odlučila da bude pokopana u Požarevcu, “ti i tata sami, gde ja i Marko nikada nećemo doći”.

Urna je položena ispod lipe u dvorištu gde počiva Slobodan Milošević.

U međuvremenu, ispred kuće su pristigli lider SRS Vojislav Šešelj, koji i organizuje sahranu, poslanik SRS Milovan Bojić, kao i pevačica nardone muzike i nekadašnja članica JUL-a Zorica Brunclik sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišem. Kako javljaju reporteri “Blica”, prisutan je i nekadašnji telohranitelj Slobodana Miloševića Goran Pajić, poslanik Dragomir Karić…

Takođe, tu su i ministarska bez portfelja u vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović, kao i poslanik SPS i bivši ministar obrazovanja Žarko Obradović, zatim advokat Zdenko Tomanović…

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je juče iz Rusije u Srbiju.

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

Komemoracija Miri Marković održana danas u Požarevcu

Komemoracija udovici Slobodana Miloševića, Mirjani Marković, koju je organizovalo Udruženje “Sloboda”, danas je održana u Domu kulture u Požarevcu.

Dugogodišnji predsednik tog udruženja Uroš Šuvaković rekao je da je Mirjana Marković bila najvažniji svedok Slobine epohe, njegov najodaniji saborac u najtežim bitkama.
 “Bila je levičar, komunista, Jugosloven, profesor univerziteta, kosmopolita, borila se za pravdu, svoju zemlju i narod. Bila je antifašista od rođenja, sa cvetom u kosi koji je nosila u znak sećanja na jedinu sliku njene majke koju su ubili fašisti u logoru na Banjici”, rekao je Šuvaković.

Komemoraciji su prisustvovali ministar zaštite životne sredine Goran Trivan, bivši premijer Srbije Nikola Šainović, nekadašnji predsednik Crne Gore Momir Bulatović, bivši ministar spoljnih poslova Živadin Jovanović i drugi.

POSTAVI ODGOVOR