PODELI

Povodom Međunarodnog dana žena,  ULIS  „Milena Pavlović Barili“ Požarevac i gostujuće Udruženje likovnih stvaralaca „Spektar“ iz Kostolca, ove godine realizuju osmomartovsku izložbu slika pod nazivom „Ženama u čast“. Početak svečanog otvaranja oplemenili su muzikom i plesom, učenici Osnovne škole „Kralj Aleksandar I“ na čelu sa  profesorkom biologije,  Vlatkom Strahinić.

Nakon pozdravne reči predsednice ULIS-a, Slađe Milovanović i zahvalnosti svim prisutnim, učesnicima, kao i domaćinu Centra za kulturu Požarevac u čijoj se Galeriji obojene svetlosti događaj odvija, obratila se Biljana Milosavljević Pićurić, Kustos, Master istoričar, Dipl. istoričar umetnosti.

Ujedinjeni ljubavlju za kreativnošću i samospoznajom lepote umetnici svesne misli izražavaju putem slika. To je i pokrenulo grupu entuzijasta, pre 68 godina da osnuju klub ljubitelja slikarstva. Od samog osnivanja u udruženju su prisutne žene, veoma aktivne kako bi sačuvale već bogatu kulturnu tradiciju grada Požarevca, ali i da unapredile dalji razvoj umetnosti u svojoj životnoj sredini.

Likovni klub „Milena Pavlović Barili“ od početka je bio usmeren na podizanje znanja i svesti putem edukacije i raznih manifestacija iz oblasti kulture, ali i na predstavljanje sveta svojim jezikom. Umetnici putem različitih materijala, tehnika i žanrova kreativno transformišu svoje viđenje sveta, kombinujući svoja dela u jednom prostoru uspostavljaju dijalog jedni sa drugima praveći celinu ravnopravnosti u prikazu lepote, ali i održavajući svoju individualnost.“

Celokupan program rezultat je uspešnog kolektivnog rada a u znak zahvalnosti, podsticanja na još kreativnija dela i lepše međuljudske odnose, pripadnici jačeg pola udruženja, uručili su prisutnim damama mali znak pažnje u vidu cveća.

Učesnici izložbe, svojim radovima daruju poseban doživljaj predstavljajući širok spektar ne samo figurativne ženske lepote nego i likovno predstavljena osećanja, lepotu prirode, međuljudskih odnosa, odnosno – lepotu življenja, pozivaju sve zainteresovane da uživaju u delima do 27. marta tekuće godine.

POSTAVI ODGOVOR