PODELI
Foto: Ilustracija

To je, kako je istaknuto, “rezultat neuspešnih pregovora Junajted Grupe sa Telekomom Srbija, koji je danas izdao nalog da se svi programi javnog servisa uklone iz naše ponude korisnicima”.

“Nekoliko puta smo ukazivali da će upravo gradjani platiti cenu ugovora koji je RTS potpisao sa Telekomom Srbija o prodaji programa u inostranstvu. Bilo je jasno da nove cene, nekoliko desetina puta veće, ne pokazuju dobru nameru prema gradjanima u dijaspori, ali ukazuju i na nekorektan potez prema konkurenciji u želji da nam se otme deo tržišta”, navela je Junajted Grupa u okviru koje posluju SBB, Telemach, United Media, Sport Klub, Nova TV i N1 TV.

Junajted Grupa je, kako je objasnila, zbog gradjana u inostranstvu pokušala da pregovara nekoliko meseci sa Telekomom, apelujući da istaknu realne cene za emitovanje kakve imaju svi javni servisi u Evropi, trudeći se da njeni korisnici ne budu kažnjeni zbog odnosa Telekoma prema Junajted Grupi.

“Nažalost, ucenjivački pristup i nerealne tržišne cene nismo mogli da prihvatimo. Javni servis koji pripada svim gradjanima i koji stanovnici Srbije već plaćaju preko pretplate, a takodje i iz budžeta, postao je izgleda po poslednjim potezima Telekoma njihova svojina, kojoj mogu da podižu cene do nivoa koji ni jedna zdravorazumna kompanija ne bi prihvatila. Zbog toga će, nažalost, da oštete i stotine hiljada gradjana u dijaspori”, navela je u saopštenju Junajted Grupa.

Dodaje se da Junajted Grupa veruje da će najnoviji program njene televizije Nova S doneti potpuno nov kvalitet gledaocima u dijaspori.

Nova S, kako je najavljeno, “za 11 dana počinje emitovanje vrhunskog programa iz svih segmenata jedne televizije najbolji filmski i serijski program, najbolji informativni, zabavni i sportski program”.

Televizija Nova S sa novim imenom startuje 25. marta, umesto nekadašnjeg TOP kanala.

Na tom kanalu gledaoci će moći da prate informativni program, emisiju Olje Bećković “Utisak nedelje”, emisije Insajdera Brankice Stanković “Male Velike priče” i “Insajderov pregled nedelje”.

Nova S biće prepoznatljiva i po zabavnom programu, emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem” i jutarnjem programu “Mentalno razgibavanje”.

POSTAVI ODGOVOR