PODELI
Foto: Portal Radio Požarevac

Dan kao izmišljen, rekli bi, za ovakve manifestacije. I sve je išlo glatko do momenta kada je trebao da počne onaj najlepši, najopušteniji deo programa, kulturno-umetnički. Ali, avaj….

Foto: Portal Radio Požarevac

Organizatori festivala, KUD “Mladost” iz Poljane, i Crkveni odbor Poljana, učinili su sve što je u njihovoj moći da pomognu tehničarima da zaštite opremu i instrumente u slučaju kišovitog vremena, jer ih je kiša u nekoliko navrata varala, hoće li pasti ili neće.

Na kraju se ipak rešilo da se krene sa programom, i činilo se da će sivi oblaci ove godine ipak mimoići seosko naselje Poljana, i manastir Sestroljin.

Foto: Portal Radio Požarevac

Posle tehničkih proba ansambala, i tonske probe ozvučenja, za koju su bili zaduženi tehničari Centra za kulturu Požarevac, počeo je program, koji je pozdravnom reči otvorio otac Radoslav Vukosavljević, starešina manastira Sestroljin.

Ali, ipak se nije dalo organizatorima da na prigodan način predstave svoje goste iz Beograda, KUD “Gradimir”, kao i KUD “Mladost” sa Pala, Republika Srpska. Gosti su bili još i KUD “Miodrag Miljković Midga” iz Ćirikovca, KUD “Vuk Karadžić” Osipaonica, kao i Petrovački ansambl.

Foto: Portal Radio Požarevac

Predsednik domaćeg ansambla, KUD-a “Mladost” iz Poljane, Ivica Ivić, rekao je za Portal da su izuzetno ponosni što su im se, na poziv da im budu gosti, odazvali svi ansambli, kao i to da su, kao i prethodnih godina, velike prijatelje i veliku podršku našli u crkvenom odboru sela, kao i u Turističkoj organizaciji Grada Požarevca.

“Ono što nam jedino ostaje kao rešenje, jeste da ponovo stupimo u kontakt sa gostujućim ansamblima, i probamo da ponovo nađemo zajednički slobodan termin, kako bi nam ponovo došli u goste i predstavili svoj kulturno-umetnički program” – rekao je Ivić.

Foto: Portal Radio Požarevac

POSTAVI ODGOVOR