PODELI
Foto: Portal radiopozarevac.rs

Drugog dana Vidovdana, 29. juna u seoskom naselju Kličevac, oko 20h svečanim defileom učesnika, počeo je tradicionalni 23. SFAS – Smotra folklornih ansambala sela Srbije.

Foto: Portal radiopozarevac.rs

Manifestaciju je otvorio gradski menadžer, Saša Valjarević, koji je pozdravio prisutne gledaoce, učesnike, ali i stručni žiri, i naglasio da je SFAS danas već nadaleko poznat kako u granicama naše zemlje, tako i van nje.

Foto: Portal radiopozarevac.rs

Ovogodišnju organizaciju ove manifestacije preuzeli su:  Ministarstvo kulture i javnog informisanja, Savez amatera Srbije, Grad Požarevac, Mesna zajednica Kličevac, kao i brojni medijski sponzori. Manifestaciju iz godine u godinu posećuje sve veći broj ljudi, tako da je sinoć nekoliko stotina njih uživalo u izvođenju koreografija sa različitih područja Srbije.

Foto: Portal radiopozarevac.rs

Prve večeri je na publiku, sa sigurnošću možemo reći, najjači utisak ostavio KUD “Dr Raša Lazarević”, koji je nastupao kao peti po redu, predstavljajući se igrama iz okoline Krajišta, koreografa Tomislava Jotića. Ovom interpretacijom, KUD iz Živice ozbiljan je konkurent za osvajanje prvog mesta na ovogodišnjem takmičenju.

POSTAVI ODGOVOR