PODELI
Foto: Kostolac.rs

Sedmu po redu tribinu otvorio je dr Dragoljub Ivanović, samostalni stručni saradnik za poslove privrede, poljoprivrede, zaštite životne sredine i lokalnog razvoja.

U ime lokalne samouprave učesnike tribine, pozdravio je predsednik Gradske opštine Kostolac, Serdžo Krstanoski i tom prilikom istakao da će lokalna samouprava u narednom periodu nastojati da ostvari još bolju saradnju sa poljoprivrednim proizvođačima kako bi ih podstakla daprošire postojeću ili započnu neku novu proizvodnju.

„Grad Požarevac već godinama unazad, dosta ulaže u razvoj poljoprivrede kroz razne podsticaje i programe, a ove godine izdvojio je takođe značajna sredstva, i na taj način motiviše poljoprivrednike, posebno mlade da razvijaju svoja porodična gazdinstva i pokrenu nove poslove u ovoj oblasti” – rekao je Krstanoski.

Foto: Kostolac.rs

Pohvalnice i knjige najuspešnijim poljoprivrednim proizvođačima u 2018. godini sa područja Gradske opštine Kostolac uručio je predsednik GO Kostolac, Serdžo Krstanoski. Za ovogodišnje najuspešnije,

• iz oblasti Ratarstva proglašeni su Živojinović Miloš, Stokić Mališa, Jovanov Novica, Nenadović Nebojša, Marković Mlađan i Paunović Bojan.
• iz oblasti stočarstva Spasić Vladislav i Živojinović Milan.
• Iz oblasti povrtarstva bili su Dragan Ristić, VujčićDragoslav, Đorđević Zlatko.
• Iz oblasti pčelarstva Aćimović Dragan, Mladenović Slavoljub, Janus Zoran i Perić Mirko i za proizvodnju meda „VEVERKO”.
• Iz oblasti voćarstva za najboljeg proglašen Paunović Živadin,
• a nagrađeno je i Lovačko društvo „Kostolac”- Ristić Aleksandar.

Nakon uručenja zahvalnica za okupljene poljoprivrednike organizovanasu stručna predavanja sa sledećim temama:

Dane Hrkalović, dipl.ing. stočarstva – Uslovi gajenja i nega domaći hživotinja
Jovica Jurišić dipl.ing. zaš.bilja – Rezistetnost korova
Jorgovanka Vlajkovac dipl.ing. poljoprivrede – Pravilna primena agrotehničkihmera)
Oliver Savić, spec.dr veterine – Uslovi držanja životinja i sterilitet
Ivan Dobrosavljević spec.dr veterine -Respiratorne bolesti životinja

Tribini su prisustvovali i predsednica Skupštine Gradske opštine Kostolac, Milena Cerovšek, zamenik predsednika opštine Dalibor Ilić, članovi Veća Gradske opštine Kostolac, direktor Zavoda za poljoprivredu Nenad Vujičić i Lela Stojadinović iz Odeljenja za privredu, LER, zaštitu životne sredine Gradske Uprave Grada Požarevac.

POSTAVI ODGOVOR