PODELI

Zorana Mihajlović je, gostujući u Dnevniku RTS-a, najavila da će u subotu 18. maja biti otvoren ceo južni krak Koridora 10 i poručila da to predstavlja jednu veliku pobedu.

Mihajlovićeva je rekla da je taj put značajan za regionalno povezivanje i za celu Srbiju. Najavila je da će u toku leta biti završen i istočni krak i da će konačno biti gotov ceo Koridor 10.

Ministarka kaže da će građani od subote moći da prolaze Grdeličkom klisurom navodeći da je to bila najteža deonica. Ukazuje da je ugrađeno 250.000 tona asfalta i da na su na toj deonici dva najviša mosta u Srbiji, 33 dodatna mosta, dva najduža tunela…

Ističe da je Srbija pokazala da može da završi jedan tako veliki projekat.

U petak počinju radovi na auto-putu od Prljine do Požege, a ministarka je najavila da će prisustvovati i predsednik Srbije. Tu deonicu radiće kineska kompanija.

Najavila je početak radova i na Moravskom koridoru i na putu Sremska Rača – Kuzmin.

Takođe, rekla je da će biti otvoren put od Obrenovca do Preljine i da će građani konačno moći da se izmaknu sa Ibarske magistrale.

Govoreći o sastanku s predstavnicima MMF-a, rekla je da je Srbija dobila pohvale za upravljanje projektima i da bez toga ne bi mogli da počnu novi radovi.

Kada je reč o stanju na prugama, ministarka ukazuje da je rehabilitovano oko 700 kilometara i dovedeno na brzinu od oko 120 kilometara na čas.

Dodaje da se na tome radi intenzivno i da građane opravdano zanimaju brza pruga i uredni i čisti vozovi.

POSTAVI ODGOVOR