PODELI
Foto: Portal Radio Požarevac

I ove godine, po 22. put Poljoprivredna i savetodavna stručna služba Požarevac organizuje tradicionalnu Zimsku školu za poljoprivredne proizvođače Braničevskog upravnog okruga.

Zimska škola će trajati pet dana, od ponedeljka, 25. februara 2019. godine do petka, 1. marta u prostorijama Poljoprivredne i savetodavne stručne službe Požarevac u Dunavskoj 91.

Zimsku školu je svečano otvorio pomoćnik ministra poljoprivrede Aleksandar Bogićević, koji je istakao kao izuzetnu važnost saradnje lokajanja značajnih samouprava i Poljoprivrednih i savetodavnih stručnih službi i pohvalio Grad Požarevac zbog izdvajanja značajni sredstava iz budžeta za ove namene.

Aleksandar Bogićević, Foto: Portal Radio Požarevac

Bogićević je najavio da će u narednih 15 dana biti usvajanje i lokalnih programa za poljoprivredu Grada Požarevca i naglasio da se jedino dijalogom sa poljoprivrednim proizvođačima može doći do određenog cilja i da se lokalni programi pišu po potrebama poljoprivrednika.

Bojan Ilić, predsednik Skupštine Grada Požarevca izrazio je zadovoljstvo na velikom broju poljoprivrednih proizvođača koji su danas prisustvovali otvaranju 22. Zimske škole.

Bojan Ilić, Foto: Portal Radio Požarevac

Ilić je rekao da je poljoprivreda izuzetno značajna za Požarevac pa je tako za 2019. godinu izvdvojeno oko 40 miliona dinara, što će doprineti da se poljoprivreda podigne na jedan viši nivo.

Na samom početku otvaranja 22. Zimske škole uvodnu reč imao je direktor PSSS Požarevac Nenad Vujčić, koji je istako da je uloga Zimske škole da prenese znanje poljoprivrednim proizvođačima i da sastavljajući program i odabirom predavača se zadovolje sve potrebe i interesovanja poljoprivrednih proizvođača.

Nenad Vujčić, Foto: Portal Radio Požarevac

Plan je da Zimska škola poprimi i međunarodni karakter.

 

POSTAVI ODGOVOR