PODELI
Foto: Portal Radio Požarevac

Gradonačelnik Grada Požarevca Bane Spasović potpisao je Memorandum o saradnji sa direktorom kompanije „Elias eco“, KUN YOUNG PARKOM, uz prisustvo ambasadora Južne Koreje HYUONG CHAN CHOE i direktorom Razvojne agencije Srbije Radošem Gazdićem. Memorandum o saradnji je potpisan sa ciljem da se u Požarevcu otvori pogon za uništavanje industrijskog i medicinskog otpada koji se stvara na teritoriji grada Požarevca. Požarevac će biti među prvim gradovima u Srbiji koji će dobiti jedno moderno ekološko postrojenje za uništavanje industrijskog i medicinskog otpada.

Foto: Portal Radio Požarevac

Gradonačelnik je podsetio da je grad Požarevac poslednje dve godine sproveo nekoliko kapitalnih projekata iz oblasti zaštite životne sredine i održivog razvoja i izdvojio nekoliko najznačajnijih: zamena azbestnih cevi, širenje kanalizacione mreže, izgradnja kišnog kolektora, širenje primarne i sekundarne toplifikacione mreže.

Očekuje se uskoro i početak izgradnje reciklažnog centra i transfer stanice, započeto je čišćenje divljih deponija prošle godine i nastavlja se sa tom akcijom i dalje, sledi zatvaranje postojeće deponije „Jeremijino polje“ koja je vrlo problematična sa aspekta ekologije. Sav taj odpad biće odlagan na regionalnoj deponiji Lapovo.

Opširnije OVDE.

POSTAVI ODGOVOR