PODELI
Foto: Portal Radio Požarevac

Union MZ je 25. maja 2018. godine postao vlasnik MIP-a, po ceni od 45 miliona dinara. MIP-ov kompleks obuhvata 27.000 kvadrata poslovnog prostora kao što su svečana sala, klanice, upravna zgrada, ambulanta, toplana, kotlarnice, mehaničarska radionica, hangari, magacini,…

Ni danas posle nešto manje od godinu dana Union MZ nije dobio vlasnički list, pa trenutno nije moguće ponovo uvesti ni struju ni vodu, rekao je Zvonko Milenković, osnivač UNION MZ-a.

Foto: Portal Radio Požarevac

Kako kažu iz Union MZ-a, plan je da se za 5 godina obnove svi uništeni pogoni MIP-a.

UNION MZ želi pre svega da MIP postane energetski efikasan, tako što će se za proizvodnju i obradu mesa iskoristiti energija vetra, solarna energija, kao i termalni izvori koji se nalaze ispod zemlje na prostoru MIP-a.

MIP danas izgleda kao objekat idealan za snimanje horor filmova, gotovo svaki deo nekadašnjeg giganta je pokraden, zapaljen, razrušen, očerupan…

Foto: Portal Radio Požarevac

Živorad Radošević, nekadašnji direktor MIP-a rekao je da je MIP nekada toliko bio uspešna firma da je imao prihoda da isplati plate 12 meseci unapred za 1400 radnika, a da pritom radnici 12 meseci ne rade apsolutno ništa.

Preduzeće Union MZ svoj razvoj započinje 1992. godine. Od male porodične firme danas Union MZ čini organizovan tim sa preko 500 radnika.

POSTAVI ODGOVOR