PODELI
Foto: Portal Radio Požarevac

Danas se širom sveta obeležava Svetski dan Crvenog krsta i Crvenog polumeseca.

Međunarodni pokret Crvenog krsta i Crvenog polumeseca pomaže milione ljudi širom sveta tokom oružanih sukoba, prirodnih katastrofa i kriza. Oslanjajući se na više od 150 godina humanitarne akcije, Međunarodni pokret Crvenog krsta i Crvenog polumeseca je posvećen pružanju relevantne i pravovremene humanitarne pomoći ugroženim zajednicama sada i u budućnosti.

Obradović se ovom prilikom zahvalio gradonačelniku na prijemu i dodao da 8. maja počinje Nedelja Crvenog krsta, koja je u Požarevcu počela dva dana ranije akcijom dobrovoljnog davanja krvi i obeležavanjem slave Đurđevdan.

Tokom ove nedelje predviđen je i radni vikend u MZ Lučica gde će se meštanima vršiti kontrola zdravlja. Takođe će pripadnici Crvenog krsta Požarevac obići socijalno ugrožene porodice i biće podeljeni paketi koje je obezbedio Grad Požarevac, a za nastavno osoblje biće izveden kurs prve pomoći. Obradović je dodao da će tokom nedelje biti sprovedena akcija obeležavanja Nacionalnog dana dobrovoljnih davaoca krvi u domu Crvenog krsta u petak u 13 časova, gde će sva deca koja su učestvovala na konkusru “Krv život znači” dobiti zahvalnice i knjigu koju je obezbedilo Društvo učitelja Grada Požarevca. Tokom sledeće nedelje sprovešće se akcija provere zdravlja korisnika servisa pomoć u kući za stara lica i osobe sa invaliditetom. Prestavnici Crvenog krsta Požarevac će 15. maja obići porodilište u Opštoj bolnici u Požarevcu i svim bebama koje su rođene u Nedelji Crvenog krsta od 8. do 15. maja podeliti prigodne poklone.

Gradonačelnik Požarevca je čestitao praznik Crvenom krstu i podsetio da Grad Požarevac je već nekoliko godina zaredom proglašavan za najhumaniji grad u Srbiji, što dovoljno govori o poverenju naših sugrađana u ovu organizaciji. Spasović je rekao da će i nadalje Grad Požarevac pružati logističku i moralnu podršku Crvenom krstu.

POSTAVI ODGOVOR